YENİ YILIN İLK GÜNÜNDE SİNEMALARDA “ŞAMPİYON”A
YER KALMAYINCA EK SEANSLAR AÇILDI

“ŞAMPİYON” YENİ YILIN İLK GÜNÜNDE DE
EN ÇOK İZLENEN YERLİ FİLM OLDU

FISILTI GAZETESİNİN DE ETKİSİYLE “ŞAMPİYON”
KAPALI GİŞE OYNAMAYA DEVAM EDİYOR!

Ay Yapım ve Med Yapım’ın yapımcılığında çekilen yönetmenliğini Ahmet Katıksız’ın üstlendiği başrollerini Ekin Koç, Farah Zeynep Abdullah ve Fikret Kuşkan’ın paylaştığı “Şampiyon” filmi sinemalarda seyirciden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Yeni yılın ilk gününde de sinema severlerin tercihi “Şampiyon” oldu. Kapalı gişe oynayan filme yer kalmayınca sinemalar “Şampiyon” için ek seanslar açtı.

Yazılı, görsel ve sosyal medyada övgü dolu paylaşımlarla da rekora giden “Şampiyon” 2019’da da hem zirvenin hem de gönüllerin şampiyonu olacağını şimdiden belli etti. İlk hafta sonu seyirci sayısında üçüncü olan “Şampiyon”, ikinci haftasında seyirciden gördüğü yoğun ilgi neticesinde liderliği ele geçirdi ve yoluna şampiyon olarak devam ediyor. 2004’ten bu yana ilk haftasında birinci olmayıp sonraki haftalarda birinci olan “Babam ve Oğlum”, “Sınav”, “Issız Adam” ve “Dedemin İnsanları” gibi filmler arasına “Bizim İçin Şampiyon” da katıldı.

Efsane yarış atı Bold Pilot ve onun bir araya getirdiği ünlü jokey Halis Karataş ve Begüm Atman arasındaki ölümsüz aşkın gerçek hikayesi beyaz perdeye taşıyan “Şampiyon”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün de desteğiyle çekildi. Filmin basın sponsorluğunu Kral FM üstlendi.

İKİSİ BİR YOLA ÇIKTILAR, KİMSENİN HESAP EDEMEDİĞİ ŞEYLER OLDU!
Şampiyon yarış atı Bold Pilot, jokeyi Halis Karataş, sahibi Özdemir Atman ve Bold Pilot’ın en sevdiği insan Begüm Atman’ın gerçek yaşamından yola çıkılarak yazılmış sevgi, umut ve yaşam dolu bir hikaye “Şampiyon”. Sivas’ın bir köyünden, İstanbul’a iyi bir jokey olmak için gelen Halis Karataş’ın bu hayalini gerçekleştirme serüveni, Bold Pilot’la tanışmasıyla başlar. Ama bu yolculuğun sonunda ortaya çıkan tablo, Halis’in beklentisinin çok üstündedir: ikisi de efsane olmuşlardır. Yola, ikisinin de çok sevdiği birini, Begüm’ü, hayata bağlamak amacıyla çıkarlar; ama beklemedikleri bir şey olur: Koca bir topluma umut olurlar. 1990’ların ortaları. Türkiye’nin siyasal kararsızlık, enflasyon ve umutsuzlukla bunaldığı yıllar. Umutların neredeyse tükendiği o yıllarda halk katıldığı tüm yarışları en sondan gelerek kazanmayı başaran bu ata ve jokeyine yürekten bağlanır. Çünkü o insanlar kendilerini yarışın son metrelerinde bu ikilinin bulunduğu yerde hissederler: En geride. Ama bu kazanmayacakları anlamına gelmez. Çünkü yarış bitiş çizgisinde bitmektedir ve o çizgiyi ilk geçen Bold Pilot ve üstündeki Halis Karataş’tır.

ŞAMPİYON
Yönetmen: Ahmet Katıksız
Senaristler: Ahmet Katıksız, Serkan Yörük
Oyuncular: Eki̇n Koç (Halis Karataş), Farah Zeynep Abdullah (Begüm Atman), Fi̇kret Kuşkan (Özdemir Atman), Si̇bel Taşçıoğlu (Meral Atman), Ali̇ Seçki̇ner Alıcı (Hasan Karataş), Serkan Ercan (Yaşar), Erdem Akakçe (Mümin Çılgın), Sekvan Serinkaya (Gülağa), Merve Altınkaya (Zeynep Atman), Meli̇s Sezen (Esra Atman), Senay Dede (Lale Atman), Mert Deni̇zmen (Tuncay Uşaklı), Oğuz Kara (Erdi Karataş)
Konuk Oyuncular: Nurhan Özenen (Dr. Neşe), Burak Tamdoğan (Dr. Hakan), Nalan Kuruçim (Meliha Karataş)

Yapım Şirketleri: Ay Yapım, Med Yapım
Yapımcılar: Kerem Çatay, Pelin Diştaş, Fatih Aksoy
İdari Yapımcı: Yamaç Okur
Müzik: Toygar Işıklı
Görüntü Yönetmeni: Serkan Güler
Yapım Tasarımı: Burak Yerlikaya
Kurgu: Aylin Zoi Tinel
Ses Tasarımı: Burak Topalakçı
Kostüm: Hilal Sezer
Dağıtım: CJ Entertainment Türkiye

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gelinlerin Savaşı / Bride Wars (2009) Aşkopat (2015) Anna Karenina (2012) Koku (2023) Benden Ne Olur? (2022) Pi Sonsuzluk (2021)