SAMBA / HAYATIMIN ŞANSI

Ünü Fransa’dan dünyaya yayılarak 51 milyon kişi tarafından izlenen Can Dostum’u yaratan ikili Olivier Nakache ve Eric Toledano’nun yeni filmi HAYATIMIN ŞANSI / SAMBA, sinemaseverlere yine sıcak, duygusal ve bir o kadar da eğlenceli bir hikaye vadediyor.
Daha iyi bir hayat umuduyla geldiği Fransa’da düşük gelirli birçok işe girerek tutunmaya çalışan Samba, belgelerindeki eksik nedeniyle göçmenlik bürosu tarafından sınır dışı edilmek üzeredir. Alice ise bir şirkette üst düzey yöneticiyken geçirdiği bunalım sonucunda psikolojik tedavisinin bir parçası olarak göçmenlik bürosunda görevlendirilmiştir. Hayatının en zor zamanlarını geçiren ikilinin yolları çakışır ve aralarındaki duygusal çekim kısa sürede gitgide artar. Samba ve Alice’in yeni hayatı için umut artık çok da uzaklarda değildir.
Omar Sy ve Charlotte Gainsbourg’a, performanslarıyla büyüleyen Tahar Rahim ve Izïa Higelin’in eşlik ettiği HAYATIMIN ŞANSI, komedi ve aşkın içi içe geçtiği sürükleyici ve samimi bir film. Eleştirmenlerden tam not alan yapım, gösterime girdiği ilk haftada Fransa’da yaklaşık 1 milyon kişiyi salonlara çekerek beklentileri boşa çıkarmadı.

Yönetmen: Eric Toledano, Olivier Nakache
Oyuncular: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim, Izïa Higelin
Senaryo: Eric Toledano, Olivier Nakache
Görüntü Yönetmeni: Stéphane Fontaine – AFC
Kurgu: Dorian Rigal-Ansous
Müzik: Ludovico Einaudi
Yapımcı: Nicolas Duval-Adassovsky, Laurent Zeitoun, Yann Zenou
Yapım Yılı: 2014
Ülke: Fransa
Dil: Fransızca, İngilizce, Portekizce, Rusça, Arapça
Süre: 120 Dakika

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Korsanlar - The Pirates: Band Of Misfits (2012) Rampage: Büyük Yıkım - Rampage (2018) Yeni Başlayanlar İçin Vahşi Batı - A Million Ways to Die in the West (2014) Savaştan Sonra - Mudbound (2018) Bir Tutam Karanfi (2023) Yetenek Avcısı - Million Dollar Arm (2014)

Leave a comment