19 yıldır sanatı ve sanatseveri onlarca oyunda buluşturan Sadri Alışık Tiyatrosu, acı kaybı Çolpan İlhan’ın anısını yaşatmak amacıyla artık yoluna Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu olarak devam etme kararı aldı.

Kerem Alışık, “Acısını hala derinden hissettiğimiz Sadri Alışık Tiyatromuzun kurucusu, hocamız,annemiz Çolpan İlhan’ımızın ismini bundan böyle Sadri Alışık adının yanına ekleyerek tiyatroseverlere hizmet etmeye devam edeceğiz.Onların ışığının hiç sönmeden bizi aydınlatması için gerekli tüm çalışmaları ve çabaları artarak sürdüreceğiz’’ diye konuştu.
ÇOLPAN İLHAN & SADRİ ALIŞIK TİYATROSU
2014-2015 SEZON OYUNLARI
Çolpan İlhan &Sadri Alışık Tiyatrosu 2014-2015 yılı Oyun Repertuarı;
“Guguk Kuşu”
Beyaz perdenin kült filmleri arasında yer alan, Ken Kesey’in “Guguk Kuşu” adlı eserini Şakir Gürzumar yönetimde tiyatro sahnesine koymaya hazırlanan Çolpan İlhan &Sadri Alışık Tiyatrosu, oyun provalarına başladı. Henüz kadrosu açıklanmayan ve sürpriz isimlerden oluşan oyun prömiyerinin 13 Aralık’ta yapılması planlanıyor.
“Yatak Odası Diyalogları”
Birol Güven’in aynı adlı kitabından tiyatro sahnesine uyarlanan ve  Galip Erdal’ın yönetmenliğini yaptığı oyun, yoğun istek üzerine 3. Sezon da yine tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor. Başrollerini Levent Ülgen ve Goncagül Sunar’ın oynadığı “Yatak Odası Diyalogları” ;
–          14 Ekim Salı Ataköy Yunus Emre Sahnesi saat 20.30
–          18 Ekim Cumartesi CKM Saat 20.30
–          2 Kasım,9 Kasım, 16 Kasım ve 23 Kasım da Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde saat 16.00 da sahnelenecek.
‘‘ Kafkas Tebeşir Dairesi’’
Geçen sezonun en iddialı müzikli oyunu olarak gösterilen ve sanatseverlerin büyük beğenisini kazanan SAKM Birim Sahne oyunu Kafkas Tebeşir Dairesi oyunu sezonu açıyor. Songül Öden ve Levent Ülgen’in başrolde olduğu oyun yeni sezonda da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Yönetmenliğini Barış Erdenk’in yaptığı, koreografisini Sibel Erdenk’in üstlendiği, Çevirisini Yılmaz Onay’ın yaptığı, müzikleri Paul Dessau ya ait olan oyun 18 kişilik oyuncu ve müzisyen kadrosuyla dikkat çekerken ‘Bir Çocuğu  Doğuran mı annesidir yoksa onu yetiştiren mi?’ sorusunun cevabını sorguluyor. Biletler Biletix’te ve gişelerde.

Oyun Programı:
22 Ekim Kozzy 20.30
1 Kasım Cumartesi Zorlu Center PSM 20.30
8 Kasım Cumartesi Zorlu Center PSM 20.30
15 Kasım Cumartesi Zorlu Center PSM 20.30
22 Kasım Cumartesi Zorlu Center PSM 20.30
“Tatil Diyalogları”
Yine Birol Güven’in kaleminden tiyatro sahnesine uyarlanan ve yönetmenliğini Galip Erdal’ın üstlendiği sanatseverler tarafından büyük ilgi gören Yatak Odası Diyalogları oyununun devamı niteliğinde sahnelenecek “Tatil Diyalogları” adlı oyun bu sezon Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu’nun oyun repertuarında bulunuyor. Levent Ülgen ve Goncagül Sunar’ın rol aldığı oyun “Yatak Odası Diyalogları” ile dönüşümlü olarak sahnelenecek.
SAKM “Alternatif Sahne de bu sezon ; “MARKET” ve “BİR KADINI ÖLDÜRMEK”
“MARKET”
Her sezon olduğu gibi yeni sezonda da birçok farklı oyun ile sanatseverlerle buluşacak olan Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosunda Alternatif Sahne bünyesinde sahnelenecek Market” oyunu provaları bütün hızıyla sürüyor.. Gökhan Erarslan’ın yazıp yönettiği oyun 24 Ekim Cuma günü  Çolpan İlhan Oda Tiyatrosunda seyirci ile buluşacak.
İzledikleri bir filmden etkilenerek hiç tanımadıkları sekiz insanı soğukkanlılıkla öldüren üç katil. Bir benzin istasyonunun marketinde başlayan tuhaf bir hesaplaşma ve sorgu…   Nedensiz şiddet olur mu ya da katillik insanın doğasında var olan, doğuştan gelen bir güdü mü?   Yoksa katil, hiçbir zaman katile benzemez mi?
Sadri Alışık Tiyatrosu’nun yeni sezon alternatif sahne oyunu Market, farklı kurgusu ve yalın anlatımı yeni-gerçekçi, sıra dışı bir eser… Belki de bir tiyatro oyunundan daha fazlası…

‘Adam öldürmek dediğin nedir ki? Altı yaşındaki çocuk bile yapar senin yaptığını. İnsan dediğin doğuştan vahşidir. Tabiatı böyledir. Katil olmak için illa delirmek ya da cinnet geçirmek gerekmez ki… Bak, ben üç kişiyi öldürdüm mesela. Hepsinde aklım başımdaydı. Delirmedim hiçbirinde… Ben sana bir şey diyeyim mi, çok insan tanıdım ben, ölmeyi hak ediyorlardı…’
Ayrıca Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alptekin’in yönettiği kadına şiddet temalı “Bir Kadını Öldürmek” adlı oyun Ekim ayı itibariyle sanatseverlerle buluşacak.
“Ayrılık”
Geçen sezon sanatseverler tarafından büyük beğeniyle izlenen, İbrahim Kendirci ve Ezgi Eyüboğlu’nun rol aldığı, Behiç Ak’ın yazdığı ve Gökçer Genç’in yönettiği “Ayrılık” adlı oyun da yine Kasım ayı itibariyle sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
Oyun Programı:
8 Kasım Akatlar Kültür Merkezi 20.30
15 Kasım Akatlar Kültür Merkezi 20.30
22 Kasım Akatlar Kültür Merkezi 20.30

Çocuk Oyunu ; “La Fonten Orman Mahkemesi’nde”;
Bosh Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun katkılarıyla sahnelenen “La Fonten Orman Mahkemesi’ oyunu yine bu yıl da tüm Türkiye’yi kapsayan bir turne ile çocuklarla buluşacak.
www.sakm.net

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lego Ninjago Filmi - The Lego Ninjago Movie (2017) Orman Çetesi - Les As de la Jungle (2017) Cennetimden Bakarken - The Lovely Bones (2010) İncir Çekirdeği (2009) Paris, 13. Bölge - Les Olympiades (2022)

Leave a comment