“Rıza” ve “Pus”tan sonra üçlemesini “Saç”la tamamlayan Tayfun Pirselimoğlu’nun bu filminde başlıca rolleri Ayberk Pekcan (Hamdi), Nazan Kesal (Meryem) ve Rıza Akın (Musa) üstleniyorlar.

Dünya prömiyerini Locarno’da yapan “Saç” çok sayıda festivalde gösterildi ve bir çok ödül kazandı. Ödüllerin arasında  İstanbul Film Festivali ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi kadın Oyuncu’ (Nazan Kesal), Festoria Film Festivali ‘Fipresci’ Ödülü, Almati Festivali ‘Netpac’ Ödülü, Gezici Festival ‘Mansiyon’, Antalya Festivali ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ (Rıza Akın), ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ (Ercan Özkan) bulunuyor… 09 Eylül’de vizyona giriyor.

Konu: Hastalığından dolayı yakında öleceğini bilen Hamdi Tarlabaşı’nda perukçuluk yapmaktadır. Ölmeden önce yapmak istediği, ama gerçekleşemeyeceğinden de neredeyse emin olduğu yegane şey televizyonlarda gördüğü cenneti andıran Brezilya’ya gitmektir. Dükkanının penceresinden sigara içerek karşı kaldırımda dikilen peruklu bir fahişeyi izleyerek geçirdiği kalan günlerinden birinde içeri uzun, güzel saçlarını satmak üzere bir kadın girer. O günden sonra tuhaf bir takıntının esiri olan Hamdi gittiği her yerde kadını izlemeye başlar. Bu huzursuz takip, saç telleriyle birbilerine bağlanan üç hayatı hiç umulmadık bir şekilde bir araya getirecektir…

Yapım: Zuzi Film
Yönetmen: Tayfun Pirselimoğlu
Görüntü Yönetmeni: Ercan Özkan
Sanat Yönetmeni: Natali Yeres
Yapımcı: Veysal İpek
Oyuncular: Ayberk Pekcan, Nazan Kesal, Rıza Akın
Dağıtım: Tiglon

Fragmanı; http://www.sendspace.com/file/pjp438

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Doğal Kahramanlar - Epic (2013) Bordo Bereliler Suriye (2017) Kan Kokusu - We Are What We Are (2014) Ip Man 3 (2016) Korsaj - Corsage (2023) Zıpır Dedektif ve Altın Arı Kovanı - Detective Chirp and the Golden Beehive (2023)

Leave a comment