HİKAYE HAKKINDA
Bir trafik kazasında ailesini travmatik bir şekilde kaybeden bilim adamı olan William Foster (Keanu Reeves), onları geri getirmek için elinden geleni yapacaktır.


İnsan bilincini bilgisayarlara aktarabilme ve insan klonlama çalışmaları yapan William, her şeye rağmen ailesini kurtarmaya çalışacaktır.
Çekimleri Porto Rico’da yapılan, Passenger ve Transformers’ın yapımcılarına ait olan filmin oyuncu kadrosunda Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch ve Emily Alyn Lind rol alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Jeffrey Nachmanoff oturuyor.

Aynı düşüncelere sahip ve yapımcılarla hemfikir olan (bilim ve ahlak kurallarının kıyaslandığı bir hikâye) yazar Chad St. John da filme dahil edildikten sonra, hikâye çok geçmeden senaryoya dönüştürülmüş. Lorenzo Di Bonaventura’nın, bilim kurgu ve Keanu’yla The Matrix ve Constantine’e dayanan uzun bir geçmişi var. Bu tür filmlerin nasıl yapılacağına dair güçlü bir anlayışa sahip, hikâyeyi şekillendirmede, özellikle de senaryo ve kurgu aşamasında farklılık yaratan bir yer olmuş.
Yönetmen Nachmanoff’a göre, “Ayakları yere basan bir bilim kurgu hayranı olarak, bu hikâye çok ilgimi çekti. Ciddi bir fikri alıp onu ticari bir eğlenceye dönüştürmek her zaman çok ilgimi çekmiştir. Bence yakın gelecekte, beynin nasıl işlediğine dair bazı gizemlerini çözeceğiz. Bu da çok çetrefilli ahlaki ikilemler ortaya çıkaracak. Yapay zekâ ve insan bilinci arasındaki çizgi nerede? İnsan hayatını uzatmanın bir eşiği var mıdır? Olmalı mıdır? Altta yatan bu sorular bana çok kışkırtıcı geliyor ama en çok karakterleri ve hikâyeyi sevdim, bunu anlatmak için çok heyecanlıydım. Filmin, Frankenstein mitinin modern bir hâle getirilmiş hâli olduğu da söylenebilir. Bir bilim adamı, doğa kanunlarına karşı çıkmak için becerilerini kullanıyor ve ortaya istenmeyen sonuçlar çıkıyor.”
Setin biraz daha dramatik olması için bazı cesurca riskler alınmış. Özellikle de William’ın kabinleri yetiştirdiği bodrumda. Ana karakter William’ın dünyasının biraz dağınık ve kaotik olması için düzenlemeler yapılarak bodrumda yapılan bir kimya deneyi hissi aktarılmak istenmiş. Bunun büyük kısmını da klon kabinlerinin tasarımı ve yapımı oluşturmuş. Ana çekimleri Porto Riko’da yapılan filmde birkaç kişi dışında sette çalışan hemen herkes oranı yerlisi olduğundan sette İngilizce-İspanyolca karışık konuşulmuş.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Figüran (2014) Çizmeli Kedi: Son Dilek - Puss in Boots: The Last Wish (2023) Esaret - A Moi Seule - Coming Home (2012) Gizemli Mesaj (2023) Korsaj - Corsage (2023) Adalet - The Equalizer (2014)