Büyükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Benim Rengim Büyükçekmece” projesine binlerce kişinin katılımıyla start verildi. Büyükçekmece tarihi Kervansaray da gerçekleştirilen sergi, Guinness rekorlar kitabına aday olarak gösteriliyor.
Yaklaşık 1.5 km uzunluğunda olacak olan sergiye daha önce eline fırça almış yada almamış her yaştan ve her kesimden yüzlerce kişi katılıyor.
Dünyanın en uzun açık alan resim sergisini oluşturmayı hedefleyerek Büyükçekmecelileri bu sergide bir araya getirmeye çalıştıklarını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bu projeye vatandaşların gösterdiği ilgiden oldukça memnun kaldığını vurguladı.
Dünyanın ortak dili olan sanatı Büyükçekmecelilerle buluşturduklarını anlatan Başkan Akgün; “ Bugün burada ilçe protokolümüzün yanı sıra ev hanımları ve esnaflarımızın da ilgi göstermesi, Büyükçekmece halkının ne kadar sanata duyarlı olduğunu gösteriyor ”dedi.
Büyükçekmece halkı olarak sanatın her noktasında var olduklarını ve yeniliklerin öncüsü olduklarını belirten Başkan Akgün, “Bu projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim Rengim Büyükçekmece projesi hepinizin Büyükçekmece’ye verdiğiniz sevgiyle ortaya çıkacak. Büyükçekmece eğitim kültür ve sanatta  İstanbul  ve ülke sınırlarını aşan bir üne sahiptir” şeklinde konuştu.
Yetkililer tarihi Kervansaray da startı verilen çalışmanın, 18 Mayıs ta sergilenerek dünyanın en uzun resim sergisi olarak tarihe geçeceğinden emin olduklarını belirttiler.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
İçimdeki Ses (2015) Körfez (2017) Bekleyiş - L’Attesa – The Wait (2016) Düşler Diyarı - Beasts of the Southern Wild (2013) Yok Artık (2015) Tek Başına - Alone (2020)

Leave a comment