Usta müzisyen Mazlum Çimen daralan müzik saktörü için isyan etti ve “Pop müzik faşizmi var!” dedi.

Mazlum Çimen,  yeni albümü “Lal Figan” ile müzik dünyasında dikkatleri çekiyor. Esen Müzik’ten piyasaya çıkardığı 4.’ncü solo albüme imzasını atan Mazlum Çimen, dizi ve filmlere yaptığı müziklerle de yirmiye yakın ödülün sahibi oldu. “Nokta” filmiyle Antalya Altın Portakal, Adana Altın Koza ve Monperiye Film Festivali’nde “En İyi Film Müziği” ödülünü alan Çimen  oldukça parlak bir kariyere sahip. En son “Dila Hanım”, “Kötü Yol” ve “Hanımın Çiftliği” gibi başarılı dizilerin müziklerine de imza atan usta müzisyen Mazlum Çimen, sektörün içinde bulunduğu gidişattan hiç de hoşnut değil.

“Bir dayatma kültürü var”
Mazlum Çimen, yıllardır sektörün içinde üreten bir müzisyen olarak özellikle sonh yıllarda olup bitenlere karşı adeta bayrak açmış durumda. Usta müzisyen popüpler kültürün bir ürünü olan Pop Müziğin, müziğin diğer branşlarını neredeyse yok etme aşamasına getirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Sistem popüler kültürün ürünü olan Pop Müziği öyle bir hale getirdi ki, diğer müziklerin yaşama şansını ortadan kaldırdı. Varlığımız yok  sayılıyorsa, ürettiğinizin yaşama şansı yoksa, sanatsal olarak top yekün yok sayılıyorsak, ötekileştiriliyorsak o zaman popüler kültür faşizmi var demektir. Her yerde “Halk bunu istiyor” söylemi ve dayatması var. Sen neyi verirsen onu alır. Bunu belirleyen mekanizmalar yıllardır topluma Pop Müzik üzerinden bir  baskı kurmaya çalışıyor. Böyle olunca Müzikle uğraştığıma kendimi inandıramıyorum. Yıllardır müzikle uğraşanlar bunu haketmiyor. Müzik dünyasında adaletin sağlanması için popüler faşizmin  yıkılması lazım. Eskiden futbolla toplumlar uyutulurdu. Şimdi bunun yerini pop müzik aldı. İnanılmaz bir pop hakimiyeti var” diyor.

Çimen; “Peki popçular  ne dinliyorlar!”
Mazlum Çimen halkın her çeşit müziği dinlediğini ve dinlemeye de hakkı olduğunu ifade ederek meslektaşlarına bir soru yöneltiyor; “Hep merak ediyorum pop müziği bu anlamda kullananlar evlerinde bir masa kurduklarında, sohbetlerinde, efkarlandıklarında ne dinliyorlar.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
ONE PIECE FILM: RED (2022) Enes Batur: Hayal mi Gerçek mi? (2018) Canavarın Çağrısı - A Monster Calls (2016) Çılgın Kamp (2015) Ulan Salih (2023) Maskeli Süvari - The Lone Ranger (2013)

Leave a comment