Pera Müzesi Film Programları
Pera Film, Singapur’u Keşfe Davet Ediyor!
“Singapur’u Düşlemek”
04 – 20 Mayıs 2018

Pera Müzesi, Görünenin Ardındaki Singapur sergisi kapsamında Singapur’u Düşlemek film programını sunuyor. 04 – 20 Mayıs 2018 tarihleri arasında gösterilecek program, izleyicileri Singapur sinemasında bir yolculuğa davet ederken, izlerini sürdüğü coğrafyaya içeriden bir bakış sunuyor.

Pera Film, 04 – 20 Mayıs tarihleri arasında Singapur’u Düşlemek film programını sunuyor. Program kapsamında gösterime giren sekiz yapım, Singapur’un önemli yönetmenlerini izleyiciyle buluştururken ülkenin bilinmeyen yanlarını görünür kılıyor: Singapur’u Düşlemek (Colin Goh, Yen Yen Woo, 2006), Royston Olmak (Nicholas Chee, 2007), Ilo Ilo (Anthony Chen, 2013), Uğursuz Plaza (Ken Kwek, 2014), Görüntü Ustaları: Singapur Fotoğrafçıları (Kirsten Tan, Chai Yee Wei, Pok Yue Weng, Jow Zhi Wei, Liao Jiekai, Wong Chen-Hsi, Jean Qingwen Loo, 2011-2015), Sarı Bir Kuş (K Rajagopal, 2016), Çırak (Junfeng Boo, 2016), Pop Aye (Kirsten Tan, 2017).

Program kapsamında gösterilen Singapur’u Düşlemek (Singapore Dreaming), günümüz Güneydoğu Asya şehirlerinde yaşayan altı karakterin hızla değişen koşullar altındaki hayatına odaklanıyor. Film, karı-koca yazar, yapımcı, yönetmen ekibi Yen Yen Woo – Colin Goh’un ikinci uzun metrajlı filmini oluşturuyor. Royston Olmak (Becoming Royston), bir karides çiftçisinin ortanca oğlunun ergenliğe geçişi etrafında dönüyor. Nicholas Chee yönetmenliğindeki film, kendini keşfetme, bulma ve özgürleştirme öyküsü olarak insanların arasındaki ilişkileri, çatışmaları, güvensizlikleri, umutları ve hayalleri anlatıyor. Cannes Film Festivali’nde ödül kazanan ilk Singapur filmi Ilo Ilo’nun esin kaynağı, yönetmen Anthony Chen’in çocukluk anılarını oluşturuyor. Film, bir ailenin yeni hizmetçileri ile arasındaki dokunaklı ilişkiyi mercek altına alıyor. Ken Kwek yönetmenliğindeki Uğursuz Plaza (Unlucky Plaza), tek başına çocuk büyüten bir göçmenin bir grup vatandaşı rehin alması ve bu eylemini YouTube üzerinden duyurmasını konu ediniyor.

Singapur fotoğrafçılarına dair çekilmiş kısa belgesel filmleri bir araya getiren Görüntü Ustaları: Singapur Fotoğrafçıları (Image Makers: Singapore Photographers), Singapur’un dünyaca ünlü fotoğrafçılarının yaratımlarının ardındaki süreçleri ve motivasyonları inceliyor. Sarı Bir Kuş (A Yellow Bird), cezaevinden tahliye olduktan sonra eşini ve kızını bularak yeniden yuva kurmak isteyen bir adamın, geçmişteki davranışlarının geri dönüşü olmayan bir trajediye yol açtığını öğrenmesi sürecine odaklanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda K Rajagopal oturuyor. Çırak (Apprentice), yüksek güvenlikli bir cezaevine atanan bir memurun, cezaevinin baş celladı ile aralarında gelişen karmaşık ilişkiyi konu ediniyor. Pop Aye, yaşama sevincini kaybetmiş bir mimarın uzun zaman önce kaybettiği filini bulması ve birlikte geçirdikleri yolculuğa odaklanıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cake (2015) Kara Düzen- Black Mass (2015) Prenses ve Dracula - How to Save the Immortal (2023) Dangal (2017) The Hangover III: Felekten Bir Gece - The Hangover Part III (2013)