Nejat UYGUR’un yazdığı, Genel Sanat Yönetmenliği’ni Suha UYGUR’un, yapımcılığını Filiz SENGER’in üstlendiği, Birol ENGELER tarafından yönetilen, UYGUR SANAT TİYATROSU tarafından sahnelenen PATRON ÇILDIRDI! Halkalı Atakent Kültür Merkezi’nde ilk kez izleyicisiyle buluştu.

Biletleri satışa çıktığı ilk gün tükenen oyunun kadrosunda Sezai AYDIN, Alev ORALOĞLU, Kirkor DİNÇKAYIKÇI, Burcu TUNA, Melih ÇARDAK, Engin ALPATEŞ ve Taies FARZAN  yer almakta.

İstanbul içerisinde farklı ilçelerdeki kültür merkezlerinde tiyatro sezonu sonuna kadar gösterimlerine devam edilecek olan oyun Türkiye ve Avrupa turnesine çıkmaya hazırlanıyor…

Seyircinin büyük beğenisini kazanan ve izleyiciyi gülmekten kırıp geçiren PATRON ÇILDIRDI!’nın konusuna gelince:

Paris’e amcasından para almak için gönderilen ailenin genç kızı «Leyla», para yerine yanında bir erkek(!)le eve dönünce ortalık karışır.

Kızının getirdiği adamı sevmeyen «baba», kızını o adamdan kurtarmak ve de sermayeyi korumak için kendi iş ortağı Mahir’le evlendirmek istemektedir.  Çünkü baba, Mahir’le ortak olduğu yağ fabrikasının hisseleri dahil varını yoğunu kızının üzerine yapmıştır. Kızı uygunsuz bir kocaya varırsa sermaye tehlikeye girecektir.

Baba; epeyce kaba ve kılıksız olan ortağının, sosyete düşkünü (sonradan görme) karısıyla kızının gözüne girebilmesi için bir plan yapar. Fakat önce yolunda gider gibi görünen planda, sonradan hesapta olmayan aksilikler olur!

Tesadüfen üzerine plan kurulan ama devreye girmeyeceği düşünülen kişiler olan ses sanatçısı Beyza Günaydın ve onun nişanlısı Veli Zula birden devreye girince, plan kısa devre yapar. Boks antrenörü olan Veli Zula; kendi nişanlısı olan Beyza Günaydın’ı Mahir’in eski nişanlısı gibi gösterip oyun kuran kızın babası Yasin ve onun ortağı Mahir’e hesap sorar. Bu hesap sorma süreci, Yasin ve ortağı Mahir için epeyce zorlu geçer. Ölümlerden dönen Yasin ve Mahir, çaresiz kurdukları düzmece oyunu herkese anlatmak zorunda kalırlar…

Tüm gerçek anlaşılınca, mutlu sona ulaşılır…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Piyano - The Piano (2022) Venüs'te Görüşürüz - See You on Venus (2023) Kuru Otlar Üstüne (2023) Gelmeyen Bahar (2013) Paranoya - Paranoia (2013) Mutluluğun Peşinde - Rabbit Hole (2011)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment