THE PARTY – 15 ARALIK 2017
Kutlama için bir araya gelen dostlar, partinin cinayetle biteceğini nasıl tahmin edebilirdi ki?

2017 Berlin Film Festivali’nin en çok konuşulan yarışma filmlerinden, ORLANDO, THE MAN WHO CRIED ve GINGER & ROSA filmlerinin usta yönetmeni Sally Potter’ın imzasını taşıyan THE PARTY olağanüstü oyuncu kadrosu ve müthiş diyaloglarıyla sunduğu kahkaha şöleninin sonunda şaşırtmayı da başarıyor.

Konu: Muhalefet partisinin gölge Sağlık Bakanı olarak atanan Janet, başarısını sevdikleriyle kutlamak için evinde bir parti düzenler. Telefonu sürekli kutlama aramalarıyla çaldığı için salonda kendi halinde, belki de biraz mutsuz bir halde oturan eşini fark etmez. Aslında Janet’ın dikkatini dağıtan, telefonuna gelen gizemli “seni özledim” mesajlarıdır. Eşi ise bu güzel günde sevdiklerine vereceği kötü haberin derdindedir. Bu sırada en yakın arkadaşı April, aslında ayrı olduğu eski erkek arkadaşıyla parti için eve gelir. Sonra Martha ve Jinny, dostlarıyla paylaşmak istedikleri bir sürprizle partiye katılır. En son Tom gelir, fakat eşi onlara daha sonra katılacaktır. Acaba Tom’un gergin olmasının sebebi bu mudur? Müzik ve sohbet eşliğinde devam eden gecede, teker teker herkesin sırları su yüzüne çıkmaya başlar. Kimin kimi kiminle aldattığı anlaşılmaz hale gelen partinin en büyük sırrı ise, gecenin sonunda kimin öleceğidir.

2017 Berlin Film Festivali Guild Film Ödülü
Altın Ayı Adayı
2017 Londra Film Festivali Özel Gösterim

Orijinal Adı : The Party
Yapım : Birleşik Krallık
Yapım Yılı : 2017
Dil : İngilizce
Renk : Renkli / Siyah – Beyaz
Tür : Komedi
Süre : 71 dakika
Yönetmen : Sally Potter
Senaryo : Sally Potter
Oyuncular : Patricia Clarkson, Emily Mortimer, Cillian Murphy, Timothy Spall
Görüntü Yönetmeni : Aleksei Rodionov
Kurgu : Emilie Orsini | Anders Refn
Türkiye Hakları : Copyright © FİLMARTI Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ant-Man ve Wasp: Quantumania - Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) İntikam Peşinde - Ablations (2015) Kaçış Planı - The Next Three Days (2011) Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor - A Mystery on the Cattle Hill Express (2023) Aşkın Krallığı - A United Kingdom (2017) KEHANET: AYASOFYA (2022)