PARAMPARÇA / IN THE FADE

Fatih Akın’ın Altın Küre Ödülü kazanan, Oscar yarışındaki yeni filmi PARAMPARÇA / IN THE FADE, eşi Nuri (Numan Acar) ve 6 yaşında oğlunu bir patlamada kaybeden Katja’nın (Diane Kruger) hikayesini anlatıyor. Tüm hayatı alt üst olan Katja’nın tek isteği, bu terör saldırısını kimlerin neden yaptığını öğrenmektir. Saldırının ırkçı motifleri en başta göz ardı edilse de, ortaya çıkan deliller Neo-Nazi bağlantılarına işaret eder. Fakat mahkeme delilleri yetersiz bulup zanlılara ceza vermeyince Katja’nın yası, öfke ve intikam duygusuna dönüşmeye başlar. Hayatına dair her şeyi yaşadığı kayıpla birlikte arkasında bırakan Katja, kendi adaletini sağlamak adına yollara düşer. Yılın merakla beklenen filmlerinden Paramparça, Fatih Akın’ın güçlü sineması ve Diane Kruger’in Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazanan olağanüstü performansıyla etkisi uzun süre unutulmayacak bir film.

Vizyon Tarihi: 2 Şubat 2018
Yönetmen: Fatih Akın
Oyuncular: Diane Kruger, Numan Acar, Ulrich Tukur, Denis Moschitto
Yapımcı: Fatih Akın, Nurhan Şekerci-Porst, Ann-Kristin Hofmann, Herman Weigel
Senaryo: Fatih Akın, Hark Bohm
Görüntü Yönetmeni: Rainer Klausmann
Kurgu: Andrew Bird
Müzik: Josh Homme
Yapım Yılı: 2017
Ülke: Almanya, Fransa
Süre: 106 dk.
Dağıtım: Bir Film
İthalat: Fabula Films

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ferdinand (2017) Gerçek Masallar / Bedtime Stories (2009) Aşk ve Merhamet - Love & Mercy (2015) Pamuk Prens (2016) Bu da Nereden Çıktı? - Why Him? (2017) GRETA (2019)