SONY PICTURES’IN “PIXELS”İ 35 YAŞINA BASAN PAC-MAN™’İN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYOR

CULVER CITY, Calif., 21 Mayıs  2015 – 22 Mayıs 2015’te, dünyanın en ikonik video oyunu karakteri PAC-MAN™, 35. Doğum gününü kutlayacak. Bu yaz vizyona girecek Sony Pictures’ın Pixels, filminde, bu karakterin sinema perdesine çıkacak olması nedeniyle, stüdyo tüm dünyada kutlanacak bu doğum gününe katılıyor. Dünya’da bir çok şehirde ve online ortamlarda düzenlenecek kutlama etkinliklerine, filmin oyuncuları, sinema severler ve özel konuklar katılacaklar.. Doğum günü pastalarının kesileceği ve PAC-MAN oyunlarının oynanacağı farklı şehirlerde lokal kutlamalarda bir çok özel aktiviteler düzenlenecek.

Pixels, 24 Temmuz 2015’ten itibaren tüm dünyada vizyona girecek. 1980’lerde henüz birer çocukken, Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad), ve Eddie Plant (Peter Dinklage), 25 cent’e oynadıkları video oyunlarında dünyayı binlerce kez kurtarmışlardır. Şimdiyse, bunu gerçekten yapmaları gerekmektedir. Pixels filminde, uzak galaksilerde yaşayan uzaylılar, dünyadan gönderilen klasik video oyunu yayınlarını, kendilerine karşı savaş ilan edildiği şeklinde yanlış anlayarak, Dünya’ya karşı savaş açarlar. Uzaylılar, atari oyunlarını da saldırılarına model olarak kullanmaktadırlar. Bu durumda ABD Başkanı Cooper, dünyanın PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede, ve Space Invaders tarafından yok edilmesini önlemek için, eski usul video oyunlarının ustası arkadaşlarını çağırmalıdır. Onlara, uzaylılara karşı benzersiz silahlar sağlamakla görevli Teğmen Violet Van Patten (Michelle Monaghan) da katılır.

Tüm dünyadan sinema severler PAC-MAN’in doğum günü eğlencelerine Facebook.com/PixelsMovie adresinden katılabilir, en son yayınlanan Pixels fragmanını izleyip paylaşabilirler ve filmden PAC-MAN ve diğer video oyunu karakterlerinin de yer alacağı,  BANDAI NAMCO Entertainment America Inc.tarafından yayınlanacak Pixels Defense mobil oyununun çıkışı hakkında son bilgileri edinebilirler.

PAC-MAN’in doğduğu şehir Tokyo’da, eğlencelere katılanlar, dünyanın en büyük insanlardan oluşan PAC-MAN görüntüsünü oluşturarak, GUINNESS DÜNYA REKORU™ kırmaya çalışacaklar. Tokyo Tower’daki organizasyona, aktör Shingo Yanagisawa ve popular komedyen ve sosyal medya fenomeni Naomi Watanabe de katılacak.
Şikago’daki kutlamalar için PAC-MAN’in yaratıcısı Profesör Toru Iwatani ve BANDAI NAMCO ENTERTAINMENT INC., NAMCO USA INC. tarafından PAC-MAN’den esinlenerek yaratılan, yeni eğlence merkezi Level 257™’da olacaklar. Cuma gecesi, 1980’ler tarzında düzenlenecek özel geceye oyun endüstrisinden VIP konuklar katılacaklar. 1982’nin “PAC-MAN Fever” adlı hit şarkısı, canlı performans ile Jerry Buckner tarafından seslendirilecek. Bu özel geceye PAC-MAN’in kendisi de katılacak. Ertesi güne kadar sürecek kutlamalarda PAC-MAN’in resmi 35. Yaş doğum günü pastası da kesilecek. Dave & Buster işbirliği ile Kuzey Amerika’da 75 lokasyonda kutlamalara katılanlar, büyük adamın doğum gününü, çok büyük ebatlı multi-player’lar üzerinde PAC-MAN BATTLE ROYALE oyununu oynayarak kutlayacaklar.
Ingiltere’deki kutlamalar kapsamında PAC-MAN uzaya fırlatılacak! PAC-MAN’in bu yolculuğu özel GoPro kamera ile çekilerek, doğum gününde paylaşılacak.
İspanya’da ise, ülkenin en büyük dört Youtube fenomeni en büyük skoru elde edebilmek için, 21 milyon izleyiciye ulaşabilecek bir yarış ile video oyunu oynayacaklar.

Son olarak, filmde Küçük bir rolü olan Serena Williams, Fransa Açık Tenis Turnuvası’dan, filmin yıldızına özel bir kutlama mesajı gönderecek.
PAC-MAN’in yer aldığı Pixels filminden yeni fragman, klip ve filmden fotoğrafları sonyintl.epk.tv adresinden indirebilirsiniz.

Pixels ‘i Chris Columbus yönetti.  Senaryosunu Tim Herlihy ve Timothy Dowling, Patrick Jean’in kısa filminden Tim Herlihy’in hikayesi doğrultusunda yazdılar.Filmin yapımcıları Adam Sandler, Chris Columbus, Mark Radcliffe, ve Allen Covert.

•    PIXELS Türkçe altyazılı fragman Youtube linki:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hitler’e Suikast - Elser – 13 Minutes (2015) Zafere Hücum - Rush (2013) Hollywood'lu Türk - The Hollywood Turk (2021) Alemde 1 Gece (2016) Rec 2 (2010) Deli Aşk (2017)

Leave a comment