Loving Pablo / Pablo Escobar’ı Sevmek

ÖZET: Pablo Escobar’ı Sevmek, ülkeyi bölen bir terör saltanatında, dünyanın en çok korkulan uyuşturucu lordu Pablo Escobar’ın (Javier Bardem) yükselişi ve düşüşüyle beraber Kolombiya’nın en ünlü gazetecisi Virginia Vallejo’yla (Penelope Cruz) yaşadığı istikrarsız aşkını konu alır.

Aksiyon – Dram
Vizyon Tarihi: 20 Temmuz 2018
Yönetmen: Fernando León de Aranoa
Oyuncular: Javier Bardem, Penelope Cruz, Peter Sarsgaard

PRODÜKSİYON HAKKINDA

Virginia Vallejo’nun en çok satan kitabı “Loving Pablo, Hating Escobar” üzerine temellendirilmiş Pablo Escobar’ı Sevmek filminde Javier Bardem başroldedir, Escobar’ın romantik bir şekilde bağlantılı olduğu ve sonunda Kolombiya hükümeti yolsuzluğuna maruz kalmasının ardından birçok ölüm tehdidi alan Vallejo’yu ise Penélope Cruz canlandırmaktadır. Filmi bir araya getirmek film yapımcılarından biri olan Bardem’in birkaç yılını aldı. “1998’den beri ‘Pablo Escobar’ karakterini bir kişi olarak merak ettim. Son yirmi yıl boyunca, birçok Escobar rolü teklifleri aldım, ama onları her zaman reddettim çünkü bir stereotipin ötesinde hiçbir şey hissetmediler. ”

Pablo Escobar, 20. yüzyılın son yıllarında suç tarihini değiştirmesiyle meşhurdur. Tarihin en zengin suçlusu, 1990’ların başında bugünün 55 milyar doları değerinde olan 30 milyar dolarlık net bir servete sahipti ve bu servet onu ‘Kokainin Kralı’ olarak Dünya’nın en zengin insanlarından biri haline getirdi. Escobar’ın karizması ve bulaşıcı popülaritesi onu kendi ülkesi Kolombiya’da siyasette kısa bir kariyer sahibi olmaya itti. Kariyerinin tepesindeyken karteli Amerika’ya giren kokainin %80’ini tedarik ederek 21,9 milyar dolarlık bir kişisel servet oluşturmasına sebep oldu.

Escobar’ın Kolombiya’da bir uyuşturucu efendisi olarak sürsürdüğü saltanatı, Güney Amerika ülkesini yirmi yıl süren kargaşaya sürükledi ve Escobar dünyanın en çok aranan kaçaklarından biri haline geldi. Bir çiftçinin oğlu, bir noktada gezegendeki yedinci zengin kişi haline gelmişti. Uyuşturucu kaçakçılığına acımasız yaklaşımı 3 bin kişinin ölümüne sebep oldu. Böyle dramatik bir gerçek hayat karakteri, 1993 yılının Aralık ayında ölümünden sonra televizyon, birçok belgesel ve uzun metrajlı filme ilham verdi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cânn (2022) Aslan Hürkuş 3: Anka Adası (2023) İsra & Sihirli Kitap - Isra en Het Magische Boek (2017) Guruldayan Kalpler (2015) Pinokyo - Pinocchio (2015)