OZ THE GREAT AND POWERFUL
WALT DISNEY PICTURES

Walt Disney Pictures’a ait Sam Raimi  tarafından yönetilen fantastik macera “Oz The Great and Powerful,” L. Frank Baum’un çok sevilen karakteri, Oz Büyücüsü’ne gönderme yapıyor. Küçük bir sirkin büyücüsü olan ve karmaşık ahlaki değerlere sahip Oscar Diggs (James Franco), sıkıcı bir yer olan Kansas’tan uzaklardaki capcanlı Oz Ülkesi’ne atıldığında turnayı gözünden vurduğuna inanır – şöhret ve servete çok yaklaşmıştır – ta ki onun herkesin beklediği Muhteşem Büyücü olduğu konusunda ikna olmamış Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ve Glinda (Michelle Williams) ile karşılaşana kadar. Oz Ülkesi’nin ve sakinlerinin karşı karşıya olduğu sorunların içine istemeye istemeye çekilen Oscar, çok geç olmadan kimin iyi kimin de kötü olduğunu anlamak zorundadır. İluzyon ve hünerleri – ve hatta biraz sihirbazlık – aracılığıyla büyü becerisini ortaya koyan Oscar sadece kendini Güçlü Oz büyücüsü haline getirmekle kalmaz aynı zamanda daha iyi biri olur.
Vasat bir büyücü olan Oscar Diggs sahtekarlıkta biraz ileri gidince, kendini bir şekilde Muhteşem Oz büyücüsüne – ve belki aynı zamanda daha iyi birine – dönüştürmek zorunda kalacağı fantastik Oz Ülkesi’ne atılmış olarak bulur.

Tür :     Fantastik Macera
Gösterim Tarihi:     8 Mart , 2013
Oyuncu Kadrosu:     James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams,   Zach Braff
Yönetmen:    Sam Raimi
Yapımcı  :    Joe Roth
Baş Yapımcı:    Grant Curtis, Philip Steuer, Palak Patel
Senaryo:    Mitchell Kapner and David Lindsay-Abaire

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Öğretmen (2023) Ateşli Oda - Habitacionen Roma - Room in Rome (2011) Yaşam Şifresi - Source Code (2011) Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı - Insidious: The Red Door (2023) Emeklilik Planı - The Retirement Plan (2023) Duyguların Rengi - The Help (2012)

Leave a comment