Haziran 2010’da Kuzey Amerika sinemalarında gösterilmeye başlanacak olan “Toy Story 3-Oyuncak Hikayesi 3”ün prodüksiyon işlemleri devam ederken Walt Disney Stüdyoları serinin ilk iki filmini 3D (3 Boyutlu) formatında izleyiciyle yeniden buluşturmaya hazırlanıyor. 3D (3 Boyut) teknolojisiyle yenilenen “Toy Story-Oyuncak Hikayesi” Türkiye sinemalarında 8 Ocak 2010’da,  “Toy Story 2-Oyuncak Hikayesi 2” ise 12 Şubat 2010’da sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Walt Disney Stüdyoları’nda dijital 3-D (3 Boyut) teknolojisindeki en yeni gelişmeleri geleceğe taşıyacak yepyeni planlar hazırlandı. Stüdyo Başkanı Dick Cook’un yaptığı açıklamaya göre, Disney – Pixar’ın unutulmaz animasyonu “Toy Story-Oyuncak Hikayesi” ve “Toy Story 2-Oyuncak Hikayesi 2”nin yeni Disney Digital 3D (3 Boyutlu) versiyonları sırasıyla 8 Ocak 2010’da ve 12 Şubat 2010’da sinemaseverlere sunulacak.

Böylece şu anda 3D (3 Boyutlu) animasyon filmi olarak prodüksiyon çalışmaları devam etmekte olan “Toy Story 3-Oyuncak Hikayesi 3”ün 2010’daki gösteriminden önce serinin birinci ve ikinci filmlerinin 3D’ye (3 Boyuta) dönüştürülmüş yeni versiyonları izleyiciyle buluşmuş olacak. Teknoloji harikası olacağı açıklanan “Toy Story 3-Oyuncak Hikayesi 3”ün yönetmenliğini daha önce serinin ikinci bölümünün ortak yönetmenliğini yapmış olan Pixar emektarlarından Lee Unkrich üstleniyor. Unkrich “Monsters, Inc-Sevimli Canavarlar” ve “Finding Nemo-Kayıp Balık Nemo”da da ortak yönetmendi.

Kuzey Amerika sinemalarında 18 Haziran 2010’da ,Türkiye sinemalarındaysa 3 Eylül 2010’da gösterilmeye başlanacak olan “Toy Story 3-Oyuncak Hikayesi 3”ün senaryosunuysa “Little Miss Sunshine-Küçük Gün Işığım”ın özgün senaryosuyla Oscar ödülü kazanan Michael Ardnt yazdı.

“Toy Story-Oyuncak Hikayesi” ve “Toy Story 2-Oyuncak Hikayesi”nin 3D (3 Boyut) teknolojisine dönüştürülmesi sürecinde, ilk iki filmin yönetmenliğini yapmış olan Oscar ödüllü John Lasseter bizzat görev aldı. Şu anda Disney ve Pixar Animasyon Stüdyolarının her ikisinin de yöneticiliğini yapmakta olan Lasseter, 3 Boyuta dönüştürme işleminin her aşamasında teknik ekipleriyle omuz omuza çalıştı.

Walt Disney Stüdyoları Başkanı Dick Cook konuyla ilgili verdiği bilgide şunları söyledi: “İzleyicimize en iyi ve en heyecan verici 3D (3 Boyutlu) film izleme deneyimini sağlamaya kararlıyız. Buzz Lightyear, Woody ve diğer ‘Toy Story-Oyuncak Hikayesi’ karakterlerini 3D (3 Boyut) teknolojisinin sınırsız olanaklarıyla yeniden izlemekten keyif alacaklarını düşünüyoruz. John Lasseter ve animasyon ekibi, tüm tutkularıyla işe sarılarak bugüne kadar yapılmış en büyük 3D (3 Boyut) animasyon deneyimini gerçeğe dönüştürdüler. Biz de onların çabasını dünyanın her yerindeki sinemaseverlerle paylaşmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

John Lasseter da şunları ekledi: “Çok sevilen karakterleriyle ‘Toy Story-Oyuncak Hikayesi’ filmlerinin hepimizin kalbinde çok özel yeri vardır. Bu unutulmaz animasyonları günümüzün 3D (3 Boyut) teknolojisi eşliğinde izleyiciye sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. İzleyicinin bu fantastik deneyimden hoşnut kalacağından kesinlikle eminim.2010 yazında gösterime girecek olan ‘Toy Story 3-Oyuncak Hikayesi 3’te izleyiciye Andy’nin odasındaki Buzz, Woody ve çetesinin yepyeni bir macerasını sunacağımız için seyircinin ilk iki filmi bir kez daha hatırlamasını istedik. Bunu da 3D (3 Boyut) teknolojisinin kazandırdığı yepyeni animasyon teknikleri eşliğinde yaptık. Bundan sonra da öykülerimizi bu yeni teknolojiyi kullanarak sunmaya devam edeceğiz.”

Walt Disney Pictures tarafından 1995 yılında gösterime çıkarılan “Toy Story-Oyuncak Hikayesi”, Pixar Animasyon Stüdyoları’nın ilk uzun metrajlı animasyon çalışmasıydı ve yönetmenliğini John Lasseter üstlenmişti. Aynı yıl en iyi müzik, en iyi şarkı ve en iyi senaryo kategorilerinde Oscar adaylığı kazanan film, Lasseter’a da ilk uzun metrajlı bilgisayar animasyon filminde uyguladığı teknik gelişmeler nedeniyle “Özel Başarı Oscar’ı” getirdi.

Serinin ikinci filmi olan “Toy Story 2-Oyuncak Hikayesi 2”, 1999 yılında gösterime girdi. İki baş karakter olan Woody ile Buzz’ı ilk filmde olduğu gibi yine Tom Hanks ile Tim Allen seslendirdi. Döneminin en popüler animasyon filmlerinden birisi olan “Toy Story 2-Oyuncak Hikayesi 2”, en iyi şarkı dalında Oscar adaylığı elde etti.

“Toy Story-Oyuncak Hikayesi” serisinin ilk iki filmi 120 milyon dolara maloldu ve dünya sinemalarında 847 milyon dolar hasılat elde etti.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Selvi Boylum Al Yazmalım (2010) Sihirli Oyuncaklar - Toys & Pets – Tea Pets (2019) 91,1 (2016) Gelecek Günler - L’Avenia – Things to Come (2017) Bisikletli Çocuk - Le Gamin au Velo - Kid With A Bike (2011) Şirinler - The Smurfs (2011)

Leave a comment