KUTAD ALPTÜRKAN’IN “OYUNCAK” ALBÜMÜ
ŞİMDİ MÜZİK MARKETLERDE

“Oyuncak” Jehan BARBUR ve Gülce DURU’nun katkılarıyla hazırlanmış bir Kutad ALPTÜRKAN albümü. Esen Müzik etiketiyle bugün itibariyle raflara çıkacak olan albümün satışından sanatçının elde edeceği gelir, Hayvan Severler Derneği ile imzalanan protokol çerçevesinde sokak hayvanları yararına kullanılmak üzere Hayvan Severler Derneği’ne (HaySev) aktarılacak.

Yirmi yıldır müziği ticari kaygılar yerine sevgi için yapan Kutad’ın ilk albümü olan “Oyuncak” 12 şarkıdan oluşuyor. Şarkılar genellikle bir “içe bakış” yaklaşımını barındırıyor ve tüm bu yıllar boyunca biriken anılar, çelişkiler, pişmanlıklar, ikili ilişkiler ve hayal kırıklıkları, otobiyografik sayılabilecek bir dille anlatılıyor.

Sözlerde dilin doğru kullanımı ve prozodi ile artikülâsyona özen gösteriliyor.

Kozmopolit bir coğrafyada yaşayan bir kentli insanın ilk gençliğinden orta yaş dönemine kadar karşılaştığı olay ve etkenlerin iç dünyasına olan yansımalarını konu alan albüm,
popüler müzik klasmanında bulunmakla birlikte yaygın popülist kaygılardan çok uzak bir
tarzı olduğunu hemen hissettiriyor.
Albümün genelinde bir Latin – Latin caz duygusu hâkim. Bu duygu yer yer Anadolu sazları
ve temaları ile harmanlanarak kendine özgü bir yapı oluşturuyor.

Şenova ÜLKER trompet ve flügel horn, Okan Murat ÖZTÜRK, lavta ve Cenk GÜRAY bağlama sololarıyla albümde yer aldı.
Türkiye’nin en iyi genç caz piyanistlerinden Kaan BIYIKOĞLU albümün tamamında piyano ve diğer tuşlu çalgılarla katkıda bulundu.
Abdurrahman TARİKÇİ albümün genel yapısını oluşturdu, düzenlemeleri yaparak, albümün bas gitarlarını çaldı.

Albüm Teaser’ı yayında.  

İzlemek için

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kız Kardeşim (2009) Aşkopat (2015) Savaşın Çiçekleri - The Flowers Of War (2012) Davud ve Calût: İnanç Savaşı - David vs. Goliath: Battle of Faith (2017) Ziyaretçi (2021) Daire 1303 - Apartment 1303 (2013)

Leave a comment