İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2012-2013 tiyatro sezonunda, yurtiçi ve yurtdışı turnelerine devam ediyor. İlk kez “18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde” sahnelenen ve  2012-2013 tiyatro sezonundan bu yana İBB Şehir Tiyatroları sahnelerinde ilgiyle izlenen “OYUN” oyunu Brüksel’in en prestijli sanat merkezi olan BOZAR’a davet edildi. BOZAR yönetiminin “prestij serisi” olarak nitelendirdiği “Uluslararası Sahne- International Stage” serisine davet edilen “OYUN” 26-27 Nisan 2013 tarihlerinde Brüksel’de seyirciyle buluşacak. Samuel Beckett’in yazdığı Şahika Tekand’ın yönettiği oyunun AB, NATO ve birçok çokuluslu şirketin merkezi olan Brüksel’de uluslararası bir seyirci kitlesi karşısında oynanması bekleniyor.

BOZAR’ın her yıl dünya çapındaki tiyatro ve yönetmenlerin davet edildiği “International Stage”e bu sezon 2012 Kasım ayından bu yana Mısır’dan Alaa El Aswany, Iran’dan Amir Reza Kooshestani, Polonya’dan Krystian Lupa, Fransa’dan Satnislas Nordey, Pascal Rampert Almanya’dan She She Pop konuk oldu. TAT-ART’ın ulaşım sponsorluğunda Brüksel’e gidecek olan “OYUN” Bozar’da Flamanca ve Fransızca üst yazıyla gösterilecek. “OYUN” 2012 İstanbul Tiyatro Festivali sırasında BOZAR’ın Tiyatro Direktörü Ingrid De Ketelaere tarafından Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izlendikten sonra BOZAR’a davet edilmişti.

“OYUN”, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra meydana gelen değişimler, yeni toplumsal yapılanmalar sonucunda bireyin duyduğu yalnızlık ve çaresizliği, günümüz insanının değişmeyen ve günden güne çoğalan çelişkilerini yalın ve çarpıcı bir üslupla sahneye taşıyor.
Geliştirdiği Performatif Sahneleme ve Oyunculuk yöntemini, İBB Şehir Tiyatroları’nda ilk kez bu oyunla uygulayan Tekand, Beckett’in metninde varolan dramatik çelişkiyi, yönetmen/yazar, oyuncu/oyun, aktör/rol kişisi, rol kişisi/ durum ikiliklerinin süperpoze şekilde
varolabilecekleri bir performansa tercüme ediyor.

Çevirisini Levent Mollamustafaoğlu’nun, sahne tasarımını Esat Tekand’ın, kostüm tasarımını Ayşen Aktengiz’in, ışık tasarımını Şahika Tekand’ın yaptığı oyunda; Ali Gökmen Altuğ, Aslı Aybars, Burçak Çöllü, Seda Fettahoğlu, Yeliz Gerçek, Ozan Gözel, Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Aslıhan Kandemir, Selen Kartay, Yeşim Koçak, Buket Yanmaz Kubilay, Mehmet Okuroğlu, Özge Özder, Özgür Tanık, Esin Umulu, Ali Mert Yavuzcan, Yiğit Sertdemir rol alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hızlı ve Öfkeli 6 - Fast & Furious 6 (2013) Kan Bağları - Blood Ties (2014) Ölüm Yolculuğu - Apollo 18 (2012) İntikam - The Witch (2019) Karlar Kraliçesi ve Prenses (2022) Araf 2 “Cin Bebek Doğuyor” (2019)

Leave a comment