Yapımcılığını Medyaton-Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun ve  yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filmi, 43.Uluslararası Kiev Film Fesivali’nden (Molodist) davet aldı. FIAPF tarafından konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir film festivali olarak tescillenen “Molodist”, Screen, Hollywood Reporter gibi kaynaklar tarafından Doğu Avrupa’nın en önemli film organizasyonlarından biri olarak gösterilmektedir.

“Films across the Borders-Sınırlar Ötesi Filmler” bölümüne seçilen ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ filmi 19-23 Ekim tarihlerinde “Molodist” kapsamında gerçekleştirilecek galada Ukrayna seyircisiyle buluşacak.

Senaryosunu  Orhan Tekeoğlu’nun yazdığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’, kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor. 1906 yılında taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır kapısı açılınca Trabzon’a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde Cemal’in karşısına çıkar. Göç, parçalanan aileler, önyargılar filmin ana konularını oluşturuyor.

Filmin başrollerini  Angelina Jolie’nin Bosna’da çektiği ‘Kan ve Bal Ülkesinde’ filminde oynayan ve Türk seyircisinin Veda dizisinden tanıdığı Alma Terzic ile Türk televizyon dizilerinin yetenekli oyuncusu Oktay Gürsoy üstleniyor. Rus oyuncu  Alina Golovlyova’nın da rol aldığı filmde yılların usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman Kutlu gibi oyuncular  görev alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini de yılların deneyimli ismi Ercan Yılmaz üstleniyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Neşeli Hayat (2009) Kızıl Tepe - Crimson Peak (2015) Bana Bir Soygun Yaz (2018) Oppenheimer (2023) Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri (2020) Aşk Yeniden - Hope Springs (2012)

Leave a comment