“ÖTEKİ BODRUM” SERGİSİ TEB ÖZEL NİŞANTAŞI’NDA AÇILDI!  

Sanata desteğini, köklü geçmişine yakışan özel seçimlerle sürdüren TEB Özel Bankacılık, kapılarını genç sanatçılara da açıyor! Gazeteciliğin yanı sıra, farklı projelere çalışmalar üreten genç fotoğrafçı Emre Yunusoğlu’nun Bodrum Yalıkavak’ın meşhur günbatımı seyir tepesinin hemen yanındaki Yalıkavak çöplüğünü fotoğrafladığı “Öteki Bodrum” başlıklı sergisinin açılışı; Yunusoğlu’nun basından değerli meslektaşları ve TEB Özel Bankacılık dostlarının katılımıyla, 12 Kasım 2013, Salı günü TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde gerçekleşti.

TEB Özel Bankacılık’ın, sanatçıyı ve sanatını müşterileriyle buluşturma hedefiyle hayata geçirdiği butik sergileri devam ediyor. TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerin ikincisinde; fotoğrafçı Emre Yunusoğlu’nun doğal güzellikleriyle dillerden düşmeyen, tatil cenneti Bodrum’un hiç akla gelmeyen bir yüzünü gösteren “Öteki Bodrum” adlı sergisi yer alıyor.

Genç gazeteci ve fotoğrafçı Emre Yunusoğlu’nun sergisinde; Bodrum’a gidenlerin uğrak yeri, Yalıkavak’ın meşhur günbatımı seyir tepesinin hemen yanındaki, gözden uzak bir tepeciğin, Yalıkavak çöplüğünün ve çöplük sakinlerinin fotoğrafları yer alıyor. Yıllar boyu şans eseri atılan çöplerin oluşturduğu bu tepeciğin Çingeneler tarafından keşfedilmesiyle çöplük, hem gözlerden ırak, hem de milyon dolarlık villaların sahip olmadığı bir manzaraya sahip bir yerleşim birimi haline gelmiş. Bu “mahalle”nin hikayesini anlatan, çöplüğün en yaşlısı Mehmet Kaptan; üç nesil önce İzmir’den buraya gelip yerleştiklerini belirtirken “İnsanların çöpü, bizim ekmeğimiz” diyor. Yunusoğlu’nun; yıllar içinde kendi dünyalarını yaratan, gelen çöpleri ekmek parası için titizlikle ayrıştırıp satan “mahalle” sakinleriyle geçirdiği zaman zarfında ise bir bebek dünyaya geldi, bir de büyük bir yangın mahalleyi vurdu.

Emre Yunusoğlu’nun “Öteki Bodrum” başlıklı sergisi; 13 Aralık 2013 tarihine kadar hafta içi her gün 11:00-18:00 saatleri arasında TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşk Treni - Chennai Express (2014) Barbie: Uzay Macerası - Barbie: Starlight Adventure (2016) Minik Kahramanlar Macera Peşinde - Los ilusionautas (2017) Berlin Sendromu - Berlin Syndrome (2017) Çoğunluk (2011) Hayallerin Peşinde - Peanut Butter Falcon (2020)

Leave a comment