Disney’den
ORMAN ÇOCUĞU
YÖNETMEN JON FAVREAU, İZLEYİCİLERİ
ORMANDA TEKRAR ÇILGIN BİR MACERAYA ÇIKARTIYOR

“Orman Çocuğu” kurtlar tarafından büyütülen insan yavrusu Mowgli’nin yepyeni ve destansı canlı aksiyon macera filmidir. Ama Mowgli, İnsan yaraları taşıyan korkutucu kaplan Shere Khan’ın tehdit olarak gördüklerini yok etmeye başlamasından sonra ormanda hoş karşılanmadığını hissetmeye başlar. Bildiği yegâne yuvayı terk etmek zorunda kalan Mowgli, sert akıl hocası panter Bagheera ve özgür ruhlu ayı Baloo’yla birlikte kendini keşfettiği heyecan verici bir maceraya atılır.  Mowgli yolda içinde pek iyi niyetler olmayan orman yaratıklarıyla karşılaşır, bunlara çekici sesi ve insan yavrusunu hipnotize eden bakışlarıyla Kaa ve Mowgli’yi nadide ve ölümcül kırmızı çiçeğin, yani ateşin sırlarını vermeye ikna etmeye çalışan yumuşak sesli Kral Louie de dahildir.

Rudyard Kipling’nin eskimeyen hikayelerinden “Ormanın Kitabı” adlı romanından esinlenilen bu klasik Disney animasyon filmi kendi başına bir yaklaşıma sahip. Yönetmen Jon Favreau, “Kipling’in gizemli özelliklerini benimseyerek bu filmdeki bakış açısını daha da yoğunlaştırdık. Ama 67’ filminden hatırladıklarımıza yer de bıraktık ve o çekici Disneyvari özellikleri koruduk.” diyor.

Film yapımcıları hikayeyi daha modern ve sürükleyici bir şekilde anlatabilmek için en yeni teknolojiyi kullanarak canlı aksiyon performansını bilgisayar grafiği ortamıyla buluşturdular ve sanatçıların tarz verdikleri olağanüstü foto-gerçek hayvan karakterlerle hikaye anlatımını güçlendirdiler. Yapımcı Brigham Taylor, “’Orman Çocuğu’ aslında herkesin bir bağ kurabileceği evrensel ergenliğe erişme hikayesidir. Walt bu hikayeyi geleneksel hücre animasyonuyla anlattı ve şimdi de elimizde bu karakterleri gerçekten hayata geçirebilecek, onları foto-gerçek yapacak ve gerçek bir çocuğu pürüzsüz, inanılır bir şekilde bir ortama yerleştirebilecek teknoloji var. Günümüzdeki teknolojiyle yapabileceklerimizi görme fırsatı kesinlikle dayanılmazdı.” Diyor.

Favreau’ya göre kral olan hikaye. Yönetmen, “Bence filmlerin seyircilere duygusal bir deneyim yaşatmaları gerekiyor. Eğer karakterlere duygusal olarak bağlı değilse görüntülerin bir anlamı olmaz. Her hikayenin espri anlayışının yanı sıra- tabii filmin özelliğine karşı gelmeyecek şekilde- insancıllığa, duyguya ve karakter gelişimine ihtiyacı vardır. Bu filmde “Bu çocuğa neler olacak?” diye merak ettiğiniz gergin anlar var.” Diyor.

Yeni gelen Neel Sethi, filmin tek insan karakteri Mowgli rolünde. 12 yaşındaki Sethi dünya çapında yapılan seçmelerde binlerce insan arasından seçildi. Yıldız oyuncular arasında ayrıca Baloo’yu seslendiren Bill Murray (“Bir Konuşabilse”), Bagheera’yı seslendiren Ben Kingsley (“Learning to Drive,” “Tehlikeli Yürüyüş”), Shere Khan’ı seslendiren Idris Elba (“Star Trek Sonsuzluk”) ve anne kurt  Raksha’yı seslendiren Lupita Nyong’o (“12 Yıllık Esaret,” “Star Wars 7: Güç Uyanıyor”) yer alıyor. Scarlett Johansson (“Yenilmezler: Ultron Çağı”) Kaa’ya hayat katarken, Giancarlo Esposito (“Breaking Bad”) alfa erkek kurt Akela’yı seslendiriyor ve Christopher Walken da (“Avcı”) ikonik sesini Kral Louie’ye veriyor.

Favreau (“Iron Man,” “Iron Man 2,” “Şef”), “Orman Çocuğu” filmini Justin Marks’a ait (“Top Gun 2,” TV’s “Rewind”) bir senaryodan yönetiyor.  Filmin yapımcıları Favreau ve Taylor (EP “Karayip Korsanları 5,” “Yarının Dünyası”). Baş yapımcılar Peter Tobyansen (“Alis Harikalar Diyarında”), Molly Allen (“Şef”) ve Karen Gilchrist (“Şef”). Hindistan’ın orman ve hayvanlarını hayata geçiren ödüllü sanatçılardan oluşan ekibin başında Oscar® ödüllü görsel efekt denetmeni Rob Legato (“Avatar,” “Hugo,” “Titanic,” “Apollo 13”), Moving Picture şirketinin görsel efekt denetmeni Adam Valdez (“Malefiz,” “Dünya Savaşı Z,” “Narnia Günlükleri: Şafak Yıldızının Yolculuğu”) ve WETA’nın görsel efekt denetmeni Dan Lemmon (“Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği,” “Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü”) bulunuyor.

Filmin animasyon denetmeni Oscar® ödüllü Andy Jones (“Avatar,” Dünya Savaşı Z,” ve “Ben, Robot”). Bill Pope (“Matrix,” “Örümcek Adam 2”) görüntü yönetmenliğini yaparken Christopher Glass da (“Arthur Newman”) yapım tasarımcılığını üstleniyor. Kostüm tasarımcısı Laura Jean Shannon (“Şef,” “Iron Man,” “Elf”) ve editör ise Mark Livolsi (“Mr. Banks,” “Şeytan Marka Giyer,” “Kör Nokta”). Film müziği Emmy® ödüllü ve Oscar-, BAFTA- ve Annie ödülü adaylığı alan John Debney (“Elf,” “Iron Man 2”) tarafından yapılan “Orman Çocuğu” 3D olarak 15 Nisan 2016’da sinemalara giriyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Pompeii (2014) Pamuk Prenses'in Maceraları - Mirror Mirror (2012) Takip 3: Son Karşılaşma - Taken 3: It End Here (2015) Mannu Çanakkale'de (2023) Sera: Geçmişin Gizemi (2018) O'HORTEN (2009)

Leave a comment