Orhan Kemal’in Öyküleri Bir Araya Getirildi!
Everest Yayınları’nın kayıp metinleri bir araya getirdiği keşif serisine yeni bir kitap eklendi.
Keşif serisi doğu ile batıyı, klasik ile moderni, farklı dilleri, kültürleri, çağları bir araya getiren, her biri keşif duygusu uyandıran kitaplardan oluşuyor.  Everest Yayınları seçkiye Orhan Kemal’in Unutulmuş Öyküler kitabı ile devam ediyor.
Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü tarafından yayına hazırlanan kitap Orhan Kemal’in 1941-1967 yılları arasında çeşitli gazete ve dergilerde yazdığı öykülerden oluşuyor. Bu kitabın belki de en büyük sürprizi ilk kez gün ışığına çıkan ve Orhan Kemal’in Reşit Kemal müstearıyla Yeni Edebiyat dergisinde 15 Mayıs 1941’de yayımlanan “Bir Genç Münevver” isimli öyküsüdür. Öykülerin her birinin altına düşülen yıl, yazar ve yayın bilgisi, okurlar için müthiş bir arşiv niteliği taşıyor.
Bu elli dört öykünün tamamı, herkesçe bilinen Orhan Kemal klasiklerinin temellerinin nasıl atıldığının, metinlerdeki konu çeşitliliği ve anlatım zenginliğinin nereden geldiğinin tılsımını fısıldıyor. Çoğu öyküye eşlik eden tefrika tıpkıbasımlar da öykülerin nostaljik havasıyla bir bütünlük arz ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tavşan Peter - Peter Rabbit (2018) Wolverine - The Wolverine (2013) DORU: MACERA ORMANI (2022) Örümcek Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş - Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023) Bağlanmak Yok - No Strings Attached (2011) Harika Kanatlar - Super Wings (2024)

Leave a comment