SİNEMA YAZARLARINDAN GENCO ERKAL, NEBAHAT ÇEHRE,ATİLLA ÖZDEMİROĞLU ve YAVUZ TURGUL’A ONUR, İRFAN DEMİRKOL’A  EMEK ÖDÜLÜ

Bu sene 11 Mart 2015 Pazartesi günü 47’inci kez gerçekleşecek Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödül töreninde takdim edilecek onur ve emek ödüllerinin sahipleri belirlendi.

2014 SİYAD Ödülleri’nde yönetmen, senarist Yavuz Turgul, oyuncu Genco Erkal, Nebahat Çehre ve müzisyen Atilla Özdemiroğlu bu yılın onur ödülü alacak isimleri olurken; festival yöneticisi ve sinemacı İrfan Demirkol emek ödülü alacak.

Türk sinemasının usta yönetmenleri arasında yer alan Fahriye Abla, Muhsin Bey, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Gölge Oyunu, Eşkıya, Gönül Yarası ve Av Mevsimi isimli unutulmaz filmlere imza atan Yavuz Turgul, aynı zamanda Tosun Paşa, Sultan, Çiçek Abbas, Şekerpare, Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu bir çok filmin senaryosunu kaleme aldı.

Uzun oyunculuk kariyerine rağmen sinemada çok sık göremediğimiz Genco Erkal’ın At, Faize Hücum, Hakkari’de Bir Mevsim, Pazar – Bir Ticaret Masalı ve Prensesin Uykusu’ndaki
performansları Türk sinemasında oyunculuğun kilometre taşları olarak kabul ediliyor.

Etkili oyunculuğunu günümüzün başarılı televizyon dizilerine de taşıyan Nebahat Çehre uzun yıllar zirvede kalmayı başaran ender oyunculardan. Çehre, Acı Hayat, Seyit Han, Çirkin Kral Affetmez’in de aralarında bulunduğu onlarca filmde rol aldı.

Arkadaş, Endişe, Fahriye Abla, Züğürt Ağa, Teyzem, Muhsin Bey, Akrebin Yolculuğu, Ağır Roman, Eğreti Gelin, Vavien ve daha onlarca filme yaptığı müzikleriyle anlam katan Atilla Özdemiroğlu bu yılın onur ödülü ile değerlendirilen bir diğer ismi.

SİYAD, 47. ödül töreninde takdim edeceği emek ödülünün sahibini de belirledi. Sinema işletmeciliğinde 35 yılı geride bırakan Ankara’nın güzide sinemalarını sektöre kazandıran, festival yöneticiliği ve yerli yapımlara verdiği desteklerle zamanının çoğunu sinema için harcayan İrfan Demirkol, Sinema Yazarları Derneği’nin bu yıl emek ödülü vermeyi kararlaştırdığı isim oldu.

11 Mart 2015’te, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek törende, SİYAD üyelerinin 2014 yılında sinema salonlarında en az yedi gün ticari gösterime girmiş yerli ve yabancı filmler arasında yapacağı iki turlu değerlendirme sonucunda belirlenen isimler ödüllerini alacak. Yerli yapımlar kategorisinde en iyi film, yönetim, senaryo, müzik, görüntü yönetimi, sanat yönetimi, kurgu dalları, kadın oyuncu performansı, yardımcı kadın oyuncu performansı, erkek oyuncu performansı, yardımcı erkek oyuncu performansı ile toplam 11 ana dalda ödül verilecek. Gecede 2014 yılının, sinema yazarları tarafından belirlenen en iyi yabancı filmi de ödülünü alacak. Belgesel film ve en iyi kısa film ödüllerinin de verileceği gecede, SİYAD, Türk Sineması’nın 100 yıllık geçmişini de kutlamayı unutmayacak…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Evrim - Transcendence (2014) Çıldırmış Ayı - Cocaine Bear (2023) Küçük Vampir - The Little Vampire (2017) Entrika - Arbitrage (2013) Ölüm Denizi - Hwanghae - The Yellow Sea (2012) Kar (2018)

Leave a comment