THE AGE OF ADALINE

SİNOPSİS: Bir çağ değişirken doğmuş olan bir kadın, geçirdiği bir kaza sonucu hiç yaşlanmamakla ‘ödüllendirilir’. Yıllar boyunca insanlardan uzak, izole bir hayat süren kadın sonunda ölümsüzlüğünü kaybetmeye değecek bir adamla tanışır. Yönetmenliğini Lee Toland Krieger’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Blake Lively, Ellen Burstyn ve Harrison Ford yer alıyor. Mucizevi bir şekilde neredeyse 80 yıldır, 29 yaşında kalmayı başaran Adaline Bowman (Blake Lively), münzevi bir hayat sürüyor, sırrını ortaya çıkarabilecek hiç kimseyle fazla yakınlaşmıyordu. Tesadüfen karizmatik yardımsever Ellis Jones’la (Michiel Huisman) tanışması hayata ve aşka duyduğu tutkuyu yeniden tetikler. Ellis’in anne babasıyla (Harrison Ford ve Kathy Baker) geçirdiği bir hafta sonu, gerçeğin ortaya çıkması tehlikesi yaratınca, Adaline, hayatını sonsuza dek değiştirecek bir karar verir.
The Age of Adaline filminde Blake Lively (Gossip Girl, Hırsızlar Şehri), Michiel Huisman (Yaban, Game of Thrones), Kathy Baker (Saving Mr. Banks, Makas Eller), ve Harrison Ford (Uzay Oyunları, Yıldız Savaşları), ve Ellen Burstyn (Yıldızlararası, Bir Rüya İçin Ağıt) rol alıyor. Filmin yönetmeni Lee Toland Krieger (Vazgeçmem Senden, Saldırgan Tür) ve film J. Mills Goodloe (Unutulmaz Aşk, Pride) ile Salvador Paskowitz’in (Nic and Tristan Go Mega Dega) senaryosundan uyarlanmış; filmin hikayesi de J. Mills Goodloe ve Salvador Paskowitz’e ait. 20’nci yüzyılın başlarında doğan Adaline Bowman’ın aklına 21’inci yüzyılın başını görecek kadar yaşayacağı gelmemişti, ta ki mucizevi bir şekilde ölümden kurtulup sonsuz gençliğe kavuşana kadar. Adaline 29 yaşındayken yaşlanmamaya başlar ve hayatı, daha önce hiçbir insanın tecrübe etmediği bir süreç başlar. Bu önemli kader anı, onu yıllarca süren ve benzeri olmayan bir yolculuğa çıkarır. İki dünya savaşı, 1960’ların tasasız zamanları ve günümüzün modernlikleri arasında küresel değişimlerle hayatı ve aşkı yaşar. Yaşı ilerleyen, kızı dışında herkesten dikkatlice sırrını saklayan Adaline, önemli değişikliklerin üstesinden zerafetle sıyrılmayı başarır, ta ki eski bir ilişkisi, günümüzde karşısına çıkan bir aşk fırsatıyla çakışıp, alışılmadık geçmişini ortaya çıkarma tehdidi oluşturana kadar.
Yönetmen: Lee Toland Krieger
Yapımcılar: Tom Rosenber
Gary Lucchesi
Türü: Romantik
Oyuncular
Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Kathy Baker
Yapım Yılı: 2015
Vizyon Tarihi: 05.06.2015

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Toz Ol - Skiptrace (2016) Gerçek Kesit: Manyak (2018) Ya Sonra (2011) Pes Etme - Stronger (2017) Para Avı - Hunted (2023) Ümmü Sıbyan: Zifir (2014)

Leave a comment