DARİO FO’NUN YAZDIĞI
CİHANGİR ATÖLYE SAHNESİ’NİN (CAS)
“ÖDENMEYECEK! ÖDEMİYORUZ!” OYUNU
KADIKÖY HALK EĞİTİM MERKEZİNDE

Çağdaş İtalyan Tiyatrosu’nun sivri dilli, muhalif, toplumcu oyun yazarı Dario Fo’nun “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!” adlı oyunu Arzu Gamze Kılınç’ın yorumuyla 24 Ekim 2019 Saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde… Cihangir Atölye Sahnesi’nde sahnelenen Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!, yoksulların yaşadığı semtin kadınlarınca yağmalanan bir süpermarketin yağmalanması sürecindeki gelişmeleri gülmecenin eleştirel anlatımıyla ele alıyor.

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Dario Fo tüm yapıtlarında olduğu gibi, bu oyununda da kadınlar ve onların yaşamla bağlarına önemli bir yer veriyor. Sinema ve tiyatro oyuncusu Füsun Demirel’in dilimize kazandırdığı “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!, kapitalizme karşı mücadele ve kadının toplumsal gücünü mizahi bir anlatımla sahneye taşıyor. Osman Özcan’ın sahne tasarımını, Onur Alagöz’ün ışık tasarımını, Berkan Seçkin’in grafiti tasarımı ve uygulamasını gerçekleştirdiği oyunda Ece Güzel, İlker Yiğen, Kıvanç Kılınç, Onur Alagöz, Serpil Göral rolleri paylaşıyor.

Arzu Gamze Kılınç’la Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu Cihangir Atölye Sahnesi, eğitimden sahne uygulamalarına tiyatroseverlerin geniş ilgisini gören yanıyla, yalnız Beyoğlu Cihangir’de değil farklı sahnelerde de seyirci karşısına çıkacaktır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Durak 5 - Final Destination 5 (2011) Fransız Postası - The French Dispatch (2021) Derinlik Sarhoşluğu - The Big Blue (2023) Öteki Kadın - The Other Woman (2014) Aşkın Algoritması - Zoe (2018) Serena (2014)