O KUL – HAYAL  BİLE  ETME  FİLMİNE MİLLİ EĞİTİMDEN TAVSİYE KARARI ÇIKARTMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI !..

22 Ekim tarihinde gösterime çıkacak ve büyük – küçük herkesin yoğun ilgi göstereceği sanılan O KUL-HAYAL BİLE ETME adlı filmin MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’nca desteklenmesi için çalışmalar başlatıldı.

Yönetmenliğini ADEM UĞUR’un yaptığı ve başlıca rolleri Ümit Çırak, Sinan Bengier, Tanja Jaziri, Hilmi Özçelik ve ilk kez kamera önüne geçen küçük yıldızlar Sema Sevim Taşdemir ve Ceren Karaoğlan’ın rol aldığı BABA ŞEFKATİ  GÖRMEMİŞ TÜM ‘’KIZ’’  ÇOCUKLARINA!…adanan film için önce Kültür Bakanlığı Denetleme Kuruluna başvuruldu. Çıkan karara göre MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI kapısı çalınacak.

Bilindiği gibi sadece seçilmiş özel filmlere verilen bu destek ile özellikle okul çağında olan çocuklar ve aileleri hedeflenmekte , izlenmesi ve dersler çıkarılması amaçlanmaktadır. Son zamanda Mommo –Kız Kardeşim, 120 gibi filmler tavsiye kararı alan filmler oldu.

Film, babası tarafından şiddetle büyütülen bir adamın  kendi çocuklarına da aynı yöntemi uygulamasını anlatıyor.  Erkek çocuk beklerken kız çocuk sahibi olması ile yaşadığı hayal kırıklığı ile okul zamanı geldiği halde okula göndermemesi, sokakta oyunu yasaklaması ve fırsat buldukça dövmesini trajik şekilde işliyor. Film, özellikle katı, hoşgörüsüz, cinsiyetci ve feodal yaşam tarzına ayna tutuyor.

O KUL  ADI NEREDEN GELİYOR?

Her izleyicinin kendi anlamını çıkarsın diye bu isim konulmuş.  ‘’OKUL’’ dan dolayı ĞİTİM,  ‘’O‘’dan dolayı filmin ana objesi olan küçük kız çocuğu, ‘’KUL’’ ise ezilmişlik anlamı içermektedir.

YAPIMA AİT BİLGİLER:

30 günlük ön çalışma yapıldı. Mekan tespiti, oyuncu seçimi , seçim sonrası eğitimi yapıldı. 45 kişilik teknik ekip ile Antep’ gidildi.

Kalabalık sahnelerde çift kamera ile çalışıldı. Film HD kamera ile çekildi.

Oğuzeli halkının neredeyse tamamı filmde irili-ufaklı rol aldı.

7 yaşındaki ilkokul 1. Si SEMA SEVİM TAŞDEMİR, oyuncu arandığını duyunca babası ile

ekibin kaldığı otele gelip ilk provada rolü kaptı.

Çekimler 36 gün sürdü.

680.000 TL ye mal olan filmde hiçbir efekt kullanılmadı.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
İblis’in Oğlu: 13. Vahşet (2013) Saplantı - The Lullaby (2018) Sanal Hayatlar - Disconnect (2013) Davet - The Invitation (2022) Serena (2014)

Leave a comment