NÜKHET ERER’İN “MATRAKÇI’DAN GÜNÜMÜZE”
MİNYATÜR SERGİSİ, TEB ÖZEL BANKACILIK’TA AÇILDI!

TEB Özel Bankacılık; kültürel bir miras olarak gördüğü, geçmişi M.Ö. 2. yüzyıla kadar dayanan minyatür sanatına sahip çıkıyor ve bu mirası 2014 yılı ajandalarına taşıyor! Minyatür sanatçısı Nükhet Erer’in, TEB Özel müşterileri için tasarladığı 2014 ajandalarında yer alan eserleri; ajandalarla eşzamanlı olarak çok özel bir sergiye dönüştü. Nükhet Erer’in “Matrakçı’dan Günümüze” başlıklı sergisinin açılışı; 18 Aralık 2013, Çarşamba akşamı TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde Haldun Dormen, Mustafa Alabora, Meltem Hakarar, Orhan Topçuoğlu, Nevra Batu, Erol Altıntuğ, Semra Sevim gibi sanat, iş ve cemiyet dünyasından isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Her yıl müşterilerine özel olarak sanat odaklı ajandalar tasarlayan TEB Özel Bankacılık; minyatür sanatçısı Nükhet Erer’in tasarladığı 2014 ajandalarıyla kültürel miras olarak gördüğü, geçmişi M.Ö. 2. yüzyıla kadar dayanan minyatür sanatına sahip çıkıyor. Aynı zamanda sanatçıyı ve sanatını müşterileriyle buluşturma hedefiyle hayata geçirdiği butik sergilere de devam eden TEB Özel Bankacılık; Erer’in ajandada yer alan eserlerinden oluşan “Matrakçı’dan Günümüze” sergisiyle TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde 2014’ü karşılıyor.

16. yüzyılda yaşamış, ancak bugün bile günümüzün modern anlatım tarzıyla örtüşen Matrakçı Nasuh’u örnek alan minyatür ustası Nükhet Erer; 21. yüzyıl uygulamalarıyla kendine has örnekler verdiği “Matrakçı’dan Günümüze” sergisinde, kültürel mirasımız olan bu eşsiz sanatı yeniden gözler önüne seriyor.

Matrakçı ekolüyle yola çıkan sanatçı, minyatür sanatına daha çağdaş bir üslupla sahip çıkarak; bu mirası gelecek kuşaklar için de unutulmaz kılıyor. Geleneksel minyatürlerin yanı sıra, keskin ve net anlatımıyla modernize edilmiş temalarda çalışmalar da yapan sanatçının eserlerinde; Anadolu folklorik kıyafetleri, İstanbul, İzmit ve Şile’nin tarihi bina ve bahçeleri, Osmanlı kaleleri yer alıyor.

Sanata kesintisiz destek vermeyi hedefleyen TEB Özel Bankacılık’ın müşterilerine özel olarak hediye ettiği ajandalara da sanatıyla imza atan minyatür sanatçısı Nükhet Erer’in “Matrakçı’dan Günümüze” başlıklı sergisi; 31 Ocak 2014 tarihine kadar, hafta içi her gün 11:00-18:00 saatleri arasında TEB Nişantaşı Özel Bankacılık Merkezi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ölüm Yolculuğu - Apollo 18 (2012) Mutlak Adalet (2014) Spotlight (2016) 3391 Kilometre (2024) Kim Daha Mutlu? (2019) Kahraman Şövalye Justin - Justin and the Knights of Valour (2013)

Leave a comment