ABD ve daha pek çok ülkede vizyona çıktığı hafta sonunda box office şampiyonu olan NON-STOP nefes kesici temposuyla gösterime girmesi için gün sayılan filmlerden. 21 Mart’tan itibaren filmi izlemeye gidecek sinemaseverleri ilginç bir sürpriz de bekliyor: NON-STOP’ta Liam Neeson Türkçe mesajlaşıyor!
2014’ün en merakla beklenilen filmlerinden  NON-STOP için Calinos Films filmin yurtdışındaki yapımcılarıyla ortak bir çalışmaya giderek filmdeki SMS mesajları Türkçeleştirildi. Liam Neeson’ın yerden 12.000 metre yükseklikte 146 kişinin hayatını kurtarmak için zamanla yarıştığı filmde telefon mesajları özel bir yer kaplıyor ve sık sık ekrana geliyor. Filmin Türkiye’de gösterilecek versiyonu için tüm bu mesajlar ve telefon ekranları yapımcılar tarafından özel bir teknikle Türkçeleştirildi. Böylece Türk izleyiciler bu mesajları altyazı olarak okumak yerine gerçekten telefon ekranının içinde Türkçe görecek. Bu uygulama, filmin heyecan ve sürükleyicilik dozunu daha da artıracak.
NON-STOP FİLMİNİN HİKAYESİ
Sürprizlerle dolu senaryosuyla izleyiciyi sürekli tahmin etmeye zorlayan NON-STOP’ta Liam Neeson, her yirmi dakikada bir uçaktaki birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışan federal hava polisi Bill Marks’ı canlandırıyor. Kimin suçlu kimin masum olduğunun bilinmediği ve herkesin bir şüpheli olabileceği bu uçakta Bill Marks 146 kişinin hayatını kurtarmak için savaşırken kendini hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı büyük bir oyunun içinde bulacaktır.
Filmin yönetmenlik koltuğunda Liam Neeson’ın daha önce “Kimliksiz”de beraber çalıştığı Jaume Collet-Serra bulunuyor. Başroldeki Liam Neeson’a güzel yıldız Julianne Moore, “12 Years A Slave” ile Oscar kazanan Lupita Nyong’o ve “Argo” ile yükselişe geçen Scoot McNairy eşlik ediyor.
Matrix ve Sherlock Holmes’un yapımcılarının yeni filmi olan 60 milyon dolar bütçeli NON-STOP’ın çekimleri esnasında New York’ta devasa bir stüdyoda gerçek uçak boyutunda bir set kuruldu.

Tasarım ekibi için bu iş, bir tür gemi inşa etmek gibiydi! Bir Boeing 767 üzerinden modellenen bu “set uçak”, 48 metre uzunluğundaydı. Uçağa 29 first-class ve 159 standart (ekonomi sınıfı) koltuk yerleştirildi. Böylece NON-STOP’ta New York’tan Londra’ya doğru yol alan uçağın, gerçek bir uçaktan hiçbir farkının kalmaması sağlandı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Prestij Meselesi (2023) Hırsızlar Şehri - The Town (2010) Beyaz Tanrı - Feher Isten – White God (2015) Altın Gol - Foosball – Metegol (2015) Fal (2015) İfrit-i Musallat (2023)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment