Tiyatro ve Sinema oyuncusu Nihat Nikerel, evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
Şubat 2009’da annesinin ölüm haberini alınca kalp krizi geçiren Nihat Nikerel, Dr. Siyami Ersek Hastanesi’ne kaldırılmış ve tedavisinin ardından taburcu olmuştu.

Son olarak Kerem Alışık’ın 72 Koğuş adlı tiyatro oyununda rol alan oyuncu son iki gün provalara gelmedi. Bunun üzerine oyuncunun Beşiktaş’taki evini arayan Kerem Alışık’a acı haberi Nikerel’in oğlu verdi.

1950 Çorum doğumlu olan oyuncu, 1985 yılında senaryolaştırılabilecek öykü yazarak sinemaya adım attı. Birçok sinema ve tiyatro oyununda rol alan sanatçı, Kurtlar Vadisi dizisindeki ‘Seyfo Dayı’ rolüyle hafızalarda yer aldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi öğrencisi olan Nikerel, aynı zamanda öğretim görevlisi olarak iletişim dersleri de veriyordu. Sanatçının oyunları dışında ‘Aralıktı’, ‘Yalansız Yalnızlığım’ ve ‘Ay Zamanı Zalımca’ adlı kitapları bulunuyor.
1950 yılında Çorum’da doğan Nihat Nikerel, öncelikle TV dizileriyle dikkat çekti.Nihat Nikerel’in en son rol aldığı sinema filmi Çıngıraklı Top halen sinemalarda gösteriliyor. Sanatçının diğer sinema filmleri olarak Yalnızlık Bir Şarkıdır, Reis Bey, Bir Irmağa Yolculuk, Manisa Tarzanı, Parçalanma, Deliyürek: Boomerang Cehennemi ve Hoşgeldin Hayat hatırlanıyor. Önceki gün Levent Camii’nden ebedi istirahatgahına defnedilen merhum Nihat Nikerel’e  Allahtan rahmet,kederli ailesine sabırlar dileriz.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kaptan Phillips - Captain Phillips (2013) Bekar Bekir (2017) Alemde 1 Gece (2016) Resident Evil: Ölümden Sonra - Resident Evil: Afterlife (2010) 1. Dünya Savaşı Destanı 1917 Beyazperdede (2020) Küçük Kardeşim Mirai - Mirai No Mirai (2019)

Leave a comment