WELCOME TO NEW YORK – NEW YORK’A HOŞGELDİNİZ

Bir Abel Ferrara filmi.

FİLMİN KONUSU: Bay Deveraux, milyon dolarla haşır neşir, dünya üzerindeki birçok ülkenin ekonomik kaderini elinde bulunduran politik olarak güçlü bir konumdadır. Ancak dizginleyemediği bir seks eğilimi vardır. Bay Deveraux, dünyayı kurtarmayı hayal eden ancak kendini kurtaramayan bir adam! Parçalanmış, kayıp gitmiş bir adam!
Şimdi onun düşüşünü seyredin!

YÖNETMEN
Bronx doğumlu Abel Ferrara, amatör çalışmalarını Super 8 ile çekti. Bol şiddet içeren ilk uzun metrajı “The Driller Killer”ın ardından “Ms.45”i çekti. Bu filmin kazandığı itibar ve aldığı iyi yorumlar Ferrara kültünün doğmasına yol açtı. Aynı zaman yönetmene daha büyük bütçelerle, stüdyolarla ve isimli oyuncularla (Christopher Walken, Harvey Keitel) çalışma fırsatını doğurdu. Ancak Ferrara, elinde kamerası New York’un pis sokaklarında ‘Bad Lieutant’ gibi ucuz ve tartışmalı filmler yapmaktan daha çok keyif aldığını söylüyor.

FİLM HAKKINDA
Abel Ferrara
“Gérard Depardieu yeteneğiyle, ruhuyla ve özgürlük anlayışıyla Fransa’nın en güçlü adamı. Bir aktörden fazlası. Filmlerimden bazılarını biliyordu. Ben de ona büyük bir saygı besliyorum. Senaryoyu ona gönderdik mi hatırlamıyorum ama oturduk film üstüne uzun uzun konuştuk. Ne yapmak istediğimizi mükemmel şekilde anladı. Gérard’ın karaktere yeni bir yorum getirmesine gerek yoktu çünkü o hayatı yaşıyor, oradan geliyordu. Seks sahnelerinde hiç prova yapmadık. O sahnelerdeki cinsellik, güç, yayılan afrodizyak etki… Hepsi Gérard’dı. Bunu hissedebiliyorsunuz.”
“Gérard ile aralarında ne yaşadılar bilmiyorum ama Jacqueline Bisset ile Gérard Depardieu’nun geçmişte aralarında bir şeyler yaşadıkları belli. Birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Hiç hazırlık yapmalarına gerek yoktu. Kameram hep açıktı. Onların sette var olduğu her anı çektim.”
   Gérard Depardieu
“Abel’in her şeyi sonuna kadar götürmesini seviyorum. Ne istediğini çok iyi biliyor, deneyimli bir ekiple çalışıyor. Filmde, yönetmek diye bir şey yoktu. Birbirimizi kokluyorduk. Ben zaten kendimi bir aktör olarak değil, kanlı canlı, yaşayan bir insan olarak görüyorum. Karakterimin Shakespearyen bir yanı var. Shakespear trajedilerindeki her şey var burada: Para, seks, güç. Hatta Moliére’in Tartuffe’sinden izler bile bulabiliyorsunuz bu hikayede.”

 Jacqueline Bisset
“Abel’in yalnızca 4.44: Dünyanın Son Günü ve Bad Lieutenant filmlerini biliyordum. Tarzını sette öğrendim. Stilini doğaçlama üzerine kurmuş ve gerçek yaşama yakın sahneler çekmeye çalışıyor. Görüşlerini ve duygularını saklamayan, müdahaleci ve sabırsız olduğu kadar kibar ve şair bir yönetmen. Susmayı kesinlikle bilmiyor!”

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Abel Ferrara
Yapımcı: Adam Folk
Oyuncular: Gérard Depardieu, Jacqueline Bisset, Marie Mouté, Pamela Afesi
Süre: 125 dakika

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Milyonda Bir (2021) Bad Boys: Her Zaman Çılgın - Bad Boys for Life (2020) Yaşamın Ritmi - Sound of Noise (2011) Cinnia: İfritin Diyeti (2016) Bulantı (2015) Sihirli Orman - Into the Woods (2015)

Leave a comment