NEW YORK’DA ÇEKİLEN İLK TÜRK KOMEDİSİ PEK YAKINDA VİZYONDA…

Türk sinemacıları; tamamı Amerika’nın New York eyaletinde çekilen; uzun metrajlı “New York Masalı” projesiyle bir ilke imza attı… Romantik komedi türünde olan filmin en önemli özelliği, çekim ekibinden, oyuncularına kadar ağırlıklı Amerika’da yaşayan  Türk ekip tarafından yapılmış olması…
Filmin öyküsü; genç ve başarılı iş kadını Deniz’in geçirdiği ölümcül kaza sonrası, hayatında radikal değişiklikler yapmasıyla başlıyor. İşinden, nişanlısı ve evinden ayrılıp, mutluluğu arayan Deniz’in kaderi, intihara teşebbüs eden Kerem’i kurtarmasıyla bir kez daha değişiyor. Kerem’i vazgeçirmek için, O’na yedi gün içinde hayatın yaşanmaya değer olduğunu kanıtlamaya çalışan Deniz, bir yandan Kerem’in sorunlarını çözerken, diğer yandan; kendilerini köşe bucak takip eden, takıntılı eski nişanlısından kaçmaya çalışır. Yedi günlük süre dolarken, Deniz, verdiği sözü tutmaktan çok, Kerem’e karşı olan duygularının değişmesinden ve gerçek aşkı bulmasından korkmaya başlar…
Amerikan dizi ve filmlerinde  rol alan yabancı aktörlerin de yeraldığı oldukça kalabalık oyuncu kadrosunda başrollerde;  Esin Varan, Ahmet Bodur, Peyman Umay, konuk sanatçı olarak; Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Ekin Türkmen ve Ayhan Taş yeralmaktadır. Senaryosunu Hollywood’un ödüllü senaristi Nilüfer Yenidoğan Özmekik’in kaleme aldığı filmin, yönetmen koltuğunda Türkiye ve Los Angeles’da çeşitli projelere imza atan Doğan Özmekik yeralıyor.
Projenin yapımcılığını, politik kariyeri yanında, sanat projelerine destek veren; Derya Taşkın’ın yapım firması ; “Five Sisters Production” üstlendi.
Film; 19 Mayıs 2017 tarihinde vizyona girerek, Türk sinema izleyicileriyle buluşacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sona Doğru - All Is Lost (2013) Ölmek İçin Zaman Yok - No Time to Die (2021) Ooops! Sevimli Tayfa - Ooops 2 – Ooops! The Adventure Continues (2022) Ördeklerin Göçü - Migration (2024) PAW PATROL FİLMİ (2021) Son Durak 5 - Final Destination 5 (2011)

Leave a comment