NESRİN CAVADZADE, TÜRKAN ŞORAY FANATİĞİ!
TEK SAHNE İÇİN KÜRTÇE ÖĞRENDİ!

Yeni sezonun en iddialı filmleri arasında yer alan “Yangın Var”ın güzel oyuncusu Nesrin Cavadzade, tam bir Türkan Şoray hayranı çıktı. 9 Aralık 2011 de vizyona girecek olan “Yangın Var” da Osman Sonant’ın canlandırdığı Koşman’a, uzun kamyon tır yolculuğunda aşık olan Nesrin Cavadzade, “Selvi Boylum Al Yazmalım”a göndermeler yapan filmde “Asya” karakterini canlandırıyor. Evinin salonunda dev bir Türkan Şoray posteri bulunan Cavadzade, Türkan Şoray’a benzerliği ile de dikkat çekiyor. Türkan Şoray’a büyük hayranlık duyarken onun fenomen hale getirdiği yeni bir ‘Asya’ karakterini canlandırma şansını yakalayan Nesrin Cavadzade, çekimlerin yapıldığı bir ay boyunca günlük tutarak, “Asya”ya mektuplar yazmış. Günlüğünü herkesten saklayan ve çekim sonunda otel odasına çekilince oynadığı “Asya’ karakterine mektuplarını tamamlayan genç oyuncu, mektuplarını Türkan Şoray ile paylaşmak istiyor.

Yeni sezonda televizyonda yer alacak olan “Selvi Boylum” adlı dizinin kadrosunda da yer alan Cavadzade, bu kez şaşırtacak ve erkekleri peşinden koşturan ve, ortalığı karıştıran fettan bir güzel olarak ekranlara gelecek. 11 yaşındayken Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen ve o sırada hiç Türkçe bilmeyen, ve geldikten altı sene sonra Şişli Terakki Lisesi’ni birincilikle bitiren çalışkan genç oyuncu şu anda Rusça, İngilizce, Fransızca, Azerice ve Türkçe olmak üzere tam beş dil biliyor. Filmde sadece bir sahnede Kürtçe bir diyaloğu olduğu için iki ay uzun süre Kürtçe dersi de alan genç oyuncu, rahatlıkla iletişim kurabilecek kadar yeni lisanını da ilerletmiş. Filmin görüşmelerine giderken rolünün tamamını ezberleyen Cavadzade, çekimlerinin başlamasından 10 gün önce de Diyarbakır’a giderek, orayı şehri ve insanlarını özümsemeye, anlamaya  çalışmış. Filmde Diyarbakır Belediyesi’nde çalışan bir itfaiye görevlisini beyazperdeye yansıtacak olan Cavadzade, çekimlerden önce belediye görevlileriyle de tanışarak, gözlem yapmış.  Sıra dışı bir yol hikayesi olan Yangın Var’da Nesrin Cavadzade ve Osman Sonant’ın dışında Yavuz Bingöl, Erkan Can, Şerif Sezer, Settar Tanrıöğen, Reha Özcan, Gaffur Uzuner ve Metin Yıldız gibi ünlü oyuncular kamera karşısına geçti.
Filmin Konusu:
İtfaiye kamyonları bozulan Karadenizli Çayırbağı beldesine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir itfaiye aracı hibe eder. Karadenizli iftaiyeci Koşman itfaiye arabasını teslim almak için hayatında ilk kez Diyarbakır’a ayak basar. Koşman, Diyarbakır’ın zenginliğini görür, Diyarbakır’a ve yaşayan halkına olan tüm algısı alt üst olur. Dönüş yolculuğu sırasında yanında gizemli bir misafir, dışarıda olağanüstü bir doğa, önünde uzun bir yol ve sıra dışı bir macera vardır. Aşk, hüzün ve kahkaha dolu 1.200 kilometrelik yolculuk Koşman ve Diyarbakır’dan kendisine katılan Asya’nın bütün hayatını değiştirir.

YANGIN VAR
TÜRKİYE- ALMANYA ORTAK YAPIMI

YÖNETMEN: MURAT SARAÇOĞLU
YAPIM ŞİRKETİ: YOL SİNEMA
YAPIMCI: KORAY ÇALIŞKAN
ANA SPONSOR: ANADOLU ASLANI
ORTAK YAPIM ŞİRKETİ: BULUT FİLM ve BREDOK FİLMS
ORTAK YAPIMCILAR: YAMAÇ OKUR, MUSTAFA DOK
DESTEKLEYENLER:  EURİMAGES (AVRUPA SİNEMA FONU) VE KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TELİF HAKLARI VE SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
DAĞITIM ŞİR.: UIP
SENARYO: MURAT BATGİ ve KORAY ÇALIŞKAN
GÖRÜNTÜ YÖN.: GÖKHAN ATILMIŞ
SANAT YÖN.: TURAL POLAT
MÜZİK: EROL MUTLU, LKEVENT GÜNEŞ, IŞIN KUCUR SES: MİROSLAV BABİC
KOSTÜM: HALE İŞSEVER
MAKYAJ ve SAÇ TASARIM:  EBRU EMİNE SÜREN
KURGU: ERKAN ERDEM
SES TASARIM: UMUT ŞENYOL
CAST DİREKTÖRÜ: GÖKÇE DORUK ERTEN
UYGULAYICI YAPIMCI: AYTUNÇ DEMİRKAYA VE CÜNEYT APAYDIN
YARDIMCI YÖNETMEN: AHMET YURTKUL
YARDIMCI YAPIMCI: ASLI ERDEM
IŞIK ŞEFİ: SERDAR ÜNLÜTÜRK
SET AMİRİ: SADUN DEMİRKAPU
YAPIM KOORDİNATÖRÜ: TOLGA DÜNDAR
FOCUS PULLER: ALTUĞ ÖZAN
DOLLY OPERATÖRÜ: BAHRİ UZUN
SÜRE: 110 dk
TÜRÜ: KOMEDİ, ROMANS, MACERA
ÇEKİM BAŞ. TAR: 1 TEMMUZ 2011
VİZYON TARİHİ: 9 ARALIK 2011
ÇEKİM YERİ: DİYARBAKIR, ARTVİN, BİNGÖL, RİZE,  TRABZON
OYUNCULAR: OSMAN SONANT (KOŞMAN), NESRİN CAVADZADE (ASYA), YAVUZ BİNGÖL (DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKANI), ERKAN CAN (RİZELİ İMAM), ŞERİF SEZER (SEVGİ HANIM), REHA ÖZCAN (RİZE EMNİYET MÜDÜRÜ), GAFFUR UZUNER (ÇAYIRBAĞI BELEDİYE BAŞKANI), METİN YILDIZ (MUHARREM), MİRGÜN CABAS (MİRGÜN CABAS), HAKAN KARSAK (ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ)

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Patrondan Kurtulma Sanatı 2 - Horrible Bosses 2 (2014) Resident Evil: Son Bölüm - Resident Evil: The Final Chapter (2017) Afacan ve Kurbağa Surat - Orla Frosnapper - Freddie Frogface (2011) Merdiven Baba (2015) Erzurumlu Mümessil (2022) Aniden (2023)

Leave a comment