KATS SAHNE’NİN
“NEŞELİ SINIF”LARINDA DERSLER
OCAK AYINDA BAŞLIYOR!

KATS Sahne’nin, 6-10 yaş aralığındaki çocuklara yönelik çocuk gelişim atölyesi “Neşeli Sınıf”, tanıtım derslerinin ardından 7 Ocak’ta programlı derslerine başlayacak. Drama, jimnastik ve müzik atölyelerinin düzenleneceği “Neşeli Sınıf” için kayıtlar ise devam ediyor.

Sanat ve eğitim merkezi KATS Sahne tarafından hayata geçirilen “Neşeli Sınıf”; çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmayı, eğlenceli bir ortamda tiyatro, müzik ve spor ile tanışmalarını sağlamayı, grup çalışmalarıyla sorun çözme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. “Neşeli Sınıf” kursunda çocuklar, bir yandan atölyelerle becerilerini geliştirirken, bir yandan da bu becerileri kullanarak sahneye bir müzikli oyun koyacaklar.

Genel koordinatörlüğünü başarılı oyuncu Onur Şenay’ın üstlendiği “Neşeli Sınıf”ta; drama atölyeleri deneyimli oyuncu Ümit İlban tarafından yürütülecek. Yaratıcı drama atölyesi çocukların problem çözme, birlikte çalışma, iletişim ve dil becerilerini geliştirirken, bir yandan da kendini tanımalarını, estetik gelişimlerini sağlamayı, yaratıcılıklarını arttırmayı, sanat anlayışı ve ruhunu kazandırmayı hedefliyor.

20 seneyi aşkın süredir profesyonel olarak basketbol oynayan, 333 kez Türk milli formasını giyen ve sayısız şampiyonluk yaşayan Yasemin Horasan, “Neşeli Sınıf” kapsamında çocuklarla jimnastik atölyesi gerçekleştirecek. Atölyede; yaş grubuna uygun, vücut ağırlığı ile spor çalışmaları, eğitsel spor oyunları, jimnastik çalışmalar ve fiziksel aktivite yarışları yapılacak. Sporu sevdirmeyi ve çocukları spor yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan atölye aynı zamanda çocukların spor yapabilecekleri, enerjilerini doğru yerlere yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak duracakları bir ortam yaratıyor.

“Neşeli Sınıf”ın müzik atölyesi ise oyuncu, dansçı ve müzisyen Cengiz Orhonlu tarafından yürütülecek. Sesin nasıl ve nereden geldiğini keşfetmeyi hedefleyen atölyede; çocuklar saksı, su şişesi gibi basit malzemeler ile evrensel müzik enstrümanları yapmayı öğrenecekler. Atölyede farklı kültürlerle ve evrensel müzikle tanışacak olan çocuklar ayrıca, temel nota bilgisi çalışmaları, ses ve titreşim üzerine denemeler de yapacaklar.

Her Cumartesi günü 09:00-12:00 saatleri arasında 45 dakikalık dersler ve 15 dakikalık molalar şeklinde gerçekleşecek “Neşeli Sınıf”ın her bir atölyesine ayrı ayrı katılmak da mümkün. 7 Ocak 2017, Cumartesi günü Gayrettepe’de bulunan KATS Sahne’de başlayacak olan “Neşeli Sınıf”ın kayıtları devam ediyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yasak Aşk - A Royal Affair (2012) Dönme Dolap  - Wonder Wheel (2017) Danimarkalı Kız - The Danish Girl (2016) Güzel ve Çirkin - La Belle et la Bete – Beauty and the Beast (2014) T.İ.M (2018) Hayat Kitabı - The Book of Life (2015)

Leave a comment