Fazıl Say için seslendirdiği “Nazım Oratoryosu” ile müzik severlerin hayranlığını kazanan Güvenç Dağüstün’ün, tekniği ve sesiyle hayranlarını heyecanlandıracak ilk solo albümü “Evde Yoklar”, müzik marketlerdeki yerini aldı. Aralarında Dağüstün’e ait eserlerin de yer aldığı ve sanatçının opera sanatçısı kimliğinin dışına çıkarak oluşturduğu albüme olan ilgi, ikinci basım sinyallerini veriyor.

Kontrtenordan baritona uzanan ses aralığıyla operadan caza, birçok eseri seslendiren yetenekli sanatçı Güvenç Dağüstün’ün, müziğin farklı renklerini bir araya getirdiği 9 şarkıdan oluşan albümü Evde Yoklar’ın prodüktörlüğünü kendisiyle birlikte, Cihan Sezer üstleniyor.

Türk Halk Ozanı Pir Sultan Abdal’ın “Bin Cefalar Etsen Almam Üstüme” adlı eserinin ve İranlı şair, filozof Ömer Hayyam’ın “Kimse Bilmez” adlı şiirinin Mehmet Güreli’ye ait bestesiyle yer aldığı “Evde Yoklar” albümünde, Azerbaycan Eski Kültür Bakanı Polad Bülbüloğlu’nun kızı için yazarak bestelediği “Gel Ey Seher” adlı eser de seslendiriliyor.

Albümde yer alan; sözleri illüzyonist, oyuncu, yazar Kubilay Tunçer’e, bestesi Nurkan Renda’ya ait “Yanan Bilir” adlı eser ise, doksanlı yılların başında yazılmış olmasına rağmen ilk kez Güvenç Dağüstün tarafından seslendiriliyor. Dağüstün, ilk solo albümünde ayrıca sözleri ve müziği Zafer Cımbıl’a ait, Birsen Tezer ile seslendirdiği “Sevdanın Yolları” adlı esere de yer veriyor. Sanatçı; sözleri ve müzikleri kendisine ait “Bugün” adlı eserinin yanı sıra, Rus besteci Nikolay Rimski-Korsakov’un “Şehrazat” adlı senfonik eserinden bir temanın üzerine söz yazarak oluşturduğu “Sarılalım mı” adlı eserini de dinleyiciyle paylaşıyor. Albümün sürpriz parçası ise; Güvenç Dağüstün’ün 1999 yılında kaybettiği babası Yusuf Dağüstün’ün 1977 yılına ait plak kaydı kullanılarak gerçekleştirilen, dünyaca ünlü azeri balaban sanatçısı Alihan Samedov yorumunun da yer aldığı baba-oğul düeti.
Fazıl Say ile gerçekleştirdiği çalışmalarıyla Türkiye’de adını duyuran ve izleyenleri sesiyle büyüleyen başarılı sanatçı Güvenç Dağüstün; müzik yaşamına akademik olarak, tenor Pekin Kırgız’ın öğrencisi olduğu Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda başladı. Ankara Devlet Operası’nın açtığı sınavı kazanarak bu kurumun en genç sanatçısı olan Dağüstün; daha sonra Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nin sınavlarında da başarı sağlamasıyla, Ankara Devlet Operası’ndaki görevinden ayrılarak Bilkent Üniversitesi tarafından verilen burs ile Viyana’ya yerleşti ve Viyana Müzik Akademisi’nde dünyaca ünlü opera sanatçısı Margarita Lilova’nın öğrencisi oldu. Burada birçok başarıya imza atan sanatçı; 2002 yılından itibaren Viyana’daki çalışmalarıyla birlikte, Türkiye’de de konser, tiyatro ve film projeleri  gerçekleştirmekte.
GÜVENÇ DAĞÜSTÜN’ÜN, MÜZİĞİN FARKLI RENKLERİNİ BİR ARAYA GETİRDİĞİ “EVDE YOKLAR” ALBÜMÜ RAFLARDA!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Polis Akademisi: Alaturka (2015) Ses (2010) İlk Temas (2022) Oğul - Son (2022) Elysium: Yeni Cennet - Elysium (2013) Arapsaçı (2018)

Leave a comment