Usta oyuncu Mustafa Alabora, Rus besteci Sergei Prokofiev tarafından yazılan, dünyada çok önemli orkestralar tarafından çalınan ve Sting, David Bowie, Sophia Loren, Sean Connery, Jack Lemmon, Ben Kingsley, Peter Ustinov, Patrick Stewart, Sharon Stone gibi dünya yıldızlarının anlatıcılığını üstlendiği “Peter ve Kurt”u çocuklara anlatıyor! Antonio Pirolli’nin şefliğinde İstanbul Devlet ve Senfoni Orkestrası’nın enstrümanları ve Mustafa Alabora’nın anlatımıyla müzik şöleni yaşatacak senfonik masal “Peter ve Kurt”; 25 Nisan 2014, Cuma akşamı saat 20:00’de Fulya Sanat Merkezi’nde!

Prokofiev’in 1936 yılında bestelediği bir eser olan “Peter ve Kurt”; çocukları orkestrada yer
alan müzik aletleri ile tanıştırırken diğer yandan da onlara müzik yoluyla hikaye anlatılabileceğini gösteriyor. Güçlü yapısı ve eğlenceli doğasıyla dikkat çeken “Peter ve Kurt”un öyküsünde, her bir karakter bir enstrüman ya da enstrüman grubuyla ve müzik temasıyla özdeşleştirerek bir anlatıcı yardımıyla anlatılıyor.

Renkli ve yaratıcı orkestrasyonu ile hayranlık uyandıran, dünyada birçok önemli orkestra tarafından seslendirilen, birbirinden değerli sanatçıların anlatıcılığını üstlendiği “Peter ve
Kurt”ta;  Türkiye’de de bugüne kadar Genco Erkal, Memet Ali Alabora, Ali Poyrazoğlu, Zafer
Ergin gibi isimler anlatıcı oldu.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Karımı Gördünüz mü? (2018) Açık Pencereler - Open Windows (2014) O.H.A.: Karadeniz’in Çağdaş Efsaneleri: Oflu Hocayı Aramak (2014) Cehennem (2010) Blue Beetle (2023) Şeytanın İni - Red State (2011)

Leave a comment