ÜNLÜ YÖNETMEN MURAT ŞEKER’E TÜRK SİNEMASI’NIN 100. YILINDA ANLAMLI ÖDÜL

Bakırköy Belediyesi’nin Türk Sineması’nın 100.Yılı nedeniyle düzenlediği “Türk Sineması Bakırköy’de Doğdu, Bakırköy’de Yaşayacak.” adlı kutlama da 5 Aralık’ta vizyona girecek yeni filmi Çakallarla Dans 3 Sıfır Sıkıntı’nın yönetmeni de ödül aldı.
Türk Sineması’nın 100. Yıl dönümünde ödül almanın kendisi için çok özel ve önemli olduğunu belirten Murat Şeker, “Türk sineması’na hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.  

Etkinliğe aralarında Türkan Şoray, Gülriz Sururi, Eşref Kolçak, Tarık Akan, Cihat Tamer, Rutkay Aziz, Üstün Asutay, Murat Şeker,Yılmaz Atadeniz, Sefa Önal, Ertem Göreç, Engin Ayça: Mustafa Altıoklar,  gibi isimler ve başta Bakırköylü sanatçılar olmak üzere çok kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Gülsen Tuncer’in sunduğu gece, “Ayastefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılmasının Hikayesi” adlı kısa filmle başladı.

“Türk Sineması’nda İlkler” başlıklı sunumun büyük beğeni topladığı gece, “Türk Sineması’nın 100 Yıllık Serüveni” adlı film seçkisiyle devam etti.
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Sinema’ya ev sahipliği yapmanın ve Türk Sinemasına pek çok ünlü artist ve yönetmen kazandıran bir ilçenin belediye başkanı olmaktan onur duyuyorum. Bakırköy, üretmeye, yetiştirmeye ve ilkolmaya devam edecek.” Dedikten sonra,
Film seçkisini izlerken Vurun Kahpeye’de ezilen, öldürülen kadınlarımız, maden filminde, Soma’yı ve Ermenek’i düşündüm, Züğürt Ağa’da din istismarıyla kazanılan seçimleri, Zübük’te rüşveti ve sıfırlamaları, Propaganda’da sınırımızdaki insanlık dramını, Uçurmayı Vurmasınlar da vurulan çocuklarımızı, Ethem Sarısülük’ü ve Berkin Elvan’ı hatırladım. İçim yandı.  Ama “Dersimiz Atatürk“ filmi, bizim söyleyeceklerimizi beyazperdeden söyledi.” Geldikleri gibi giderler, gidecekler.” Dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun “Sinema emekçilerine sahip çıkacağız, hastalıklarında yanlarında olacağız, tedavilerine destek sağlayacağız.” Sözleri salondan büyük alkış aldı.
Türk Sineması’nın sultanı Türkan Şoray aldığı ödül sırasında, beni Türk Sineması ve duygularına tercüman olduğum Türk halkı yarattı. Sinemamızın 100.yaşına ulaşması, sinema seyircisinin artması, yurtdışında ödüller almamız beni gelecek için daha da umutlandırıyor, bu etkinliği düzenleyenlere ve sinema emekçilerine sahip çıkacağını söyleyen belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Tarık Akan, ödül sırasında, “Sinema tüm baskılara karşı yaşayacak, sanatçılar, aydınlar olarak halkımızın haksızlıklara başkaldıran yüzü olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Gecenin sürprizi, 100 yaşındaki Sümerolog  Muazzez İlmiye Çığ’dı.  Muazzez İlmiye Çığ yaptığı konuşmada,” Ben 100 yaşındayım ve coşkuluyum. Burada Atatürk’ün kızlarını, oğullarını görüyorum. Sinemayı Cumhuriyete ve çağdaş devrimlere borçluyuz. Sizleri gördükçe heyecanım artıyor ve umudum tazeleniyor.” dedi.
Gece, kutlamaya katılan yönetmen ve oyunculara verilen emek ödülleri töreninden sonra  verilen kokteylle sona erdi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lanetli Anlaşma (2020) Hop (2011) Şeytanın Doğuşu - First Born (2017) Dövüşçü - The Fighter (2011) Zamanda Yolculuk - Saving Santa (2014) Jumanji: Yeni Seviye - Jumanji: The Next Level (2019)

Leave a comment