THE MUPPETS, WALT DISNEY PICTURES
Dünyanın en büyük kukla hayranı Walter ve onun Smalltown, ABD’den arkadaşları olan Gary (Jason Segel) ve Mary (Amy Adams ) Los Angeles’da tatil yaparken petrolcü Tex Richman’ın (Chris Cooper) Kukla Tiyatrosu’nu yıkarak mekanın altında yeni keşfedilen petrol için arama yapacağını ortaya çıkarırlar.

Walter, Mary ve Gary ‘Bugüne Kadarki En Büyük Kukla Televizyon Yardım Kampanyası’’nı sahnelemek ve tiyatroyu kurtarmak için gereken 10 milyon doları toplamak amacıyla farklı yönlere dağılmış olan kuklaları yeniden bir araya getirmesi için Kermit’e yardım ederler. Fozzie, Reno’da Moopets adındaki bir ‘tribute’ grubunda sahne almaktadır; Bayan Piggy Vogue Paris’te büyük beden moda editörü olarak çalışmakadır Animal, öfke kontrolü için Santa Barbara’da bir kliniktedir ve Gonzo da nüfuzlu bir tesisatçı patronu olmuştur.

“ Muppets” ülkemizde 17 Şubat 2012’de sinemalarda.

Notlar:
•    Komedyen Jason Segel (TV’deki “How I Met Your Mother,” “Forgetting Sarah Marshall”) “The Muppets”da oyuncu, ortak yazar ve sorumlu yapımcıdır.
•    Kukla geleneğini görüntüleriyle onurlandıran ünlüler arasında Donald Glover, Leslie Feist, Mickey Rooney, Alan Arkin, Rob Corddry, Dave Grohl, Kristen Schaal, Ricky Gervais, Kathy Griffin, Billy Crystal, Ken Jeong, Sarah Hyland, Sterling Knight, Neil Patrick Harris, Whoopi Goldberg, James Carville, Rico Rodriguez, Selena Gomez, Danny Trejo, Wanda Sykes, Judd Hirsh, John Krasinski ve Jim Parsons bulunmaktadır.
•    “The Muppets”’ın yönetmenliği HBO’daki “Flight of the Conchords”’ın yönetmeni, yazarı ve sorumlu yapımcısı  olan James Bobin tarafından gerçekleştirilmiştir.
•    Kermit’e, 2002 yılında Hollywood Şöhret Yolu’nda bir yıldız verilmiştir. “The Rainbow Connection” adlı şarkısı Oscar ödülüne aday gösterilmiştir.
•    HBO’daki “Flight of the Conchords”’da rol alan, yazan ve besteci olarak görev yapan Bret McKenzie, “The Muppets”ın müzik süpervizörü ve aynı zamanda büyük kukla tarzı açılış ve kapanış rakamları dahil olmak üzere bazı şarkıların söz yazarı ve yapımcısıdır.
•    Kuklaların son uzun metrajlı filminden bu yana 11 yıl geçmiştir.

Dünyanın en büyük kukla hayranı Walter ve arkadaşları Gary (Jason Segel) ve Mary (Amy Adams), petrolcü Tex Richman’ın (Chris Cooper) korkunç Kukla Tiyatrosu’nu yerle bir etme planını keşfettiklerinde ‘Bugüne Kadarki En Büyük Kukla Televizyon Yardım Kampanyası’nı sahnelemek ve tiyatroyu kurtarmak için gereken 10 milyon doları toplamak amacıyla kuklaları yeniden bir araya getirmesi için Kermit’e yardım ederler.

Tür: Aile Komedisi
Türkiye Vizyon tarihi: 17 Şubat 2012
Oyuncu Kadrosu: Kurbağa Kermit, Bayan Piggy, Fozzie Bear, Gonzo, Animal, Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones and Walter
Yönetmen: James Bobin
Yapımcılar: David Hoberman, Todd Lieberman
Sorumlu Yapımcılar: Jason Segel, Nicholas Stoller, John G. Scotti, Martin G. Baker
Yazan: Jason Segel & Nicholas Stoller (jeneriğin son hali değildir)

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Adab-ı Muaşeret (2009) Anormal Aktivite - A Haunted House (2013) Patlak Sokaklar: Gerzomat (2012) Kirpi Sonic 2 - Sonic the Hedgehog 2 (2022) Arabia (2010) Kapital - Capital – Le Capital (2014)

Leave a comment