ÖDÜLLÜ OYUNCU SUZAN GENÇ, YENİ SİNEMA FİLMİ “MUNA” İLE BEYAZPERDEDE.

Gazzeli  Muna ve Ayşa’nın Filistin’de yaşadığı dramı anlatan ‘Muna’, 34. İstanbul Film Festivali’nde ilk kez seyirciyle buluşuyor!
Gazze’de yaşanan dram, ilk kez bir Türk filmine konu oldu. Serdar Gözelekli’nin yönettiği başrolleri Leyla Göksun, Turgay Aydın, Pınar Balkış, Kaan Çakır, Suzan Genç, ve Erkan Taşdöğen’in paylaştığı  ‘Muna’,  34. İstanbul Film Festivali kapsamında 16 Nisan’da Beyoğlu Sineması’nda ‘Yeni Türkiye Sineması’ bölümünde  gösterilecek.
Gazzeli 8 yaşında bir kız çocuğunun gerçek hikâyesinden esinlenilerek çekilen ‘Muna’,  yıllardır  İsrail ablukası altında bulunan Gazze’de yaşanan dramı gözler önüne serecek. ‘Muna’ rolünü, Tarsus’un arka mahallelerinden birinde keşfedilen Pınar Balkış oynuyor. Filmde başarılı oyuncu Suzan Genç  annesi ve babası İsrailli askerler tarafından öldürülmüş Gazzeli  Ayşa rolünü canlandırıyor. Kısa bir süre sonra portakal bahçesinde çalışarak geçimlerini sağlayan ağabeyi de öldürülünce büyük acı yaşıyor. İsrail askerleri çok verimli olan bu tarlayı da ele geçirince, küçük kardeşine bakmakta daha da zorlanıyor. Peşpeşe gelen acıların ardından uzun süredir  aşk yaşadığı nişanlısı Süleyman (Kaan Çakır) ile düğününü  erteliyor. Bir saldırının ardından çocuğu olmayacağını öğrenen Ayşa’nın yolu Süleyman ile birlikte daha sonra ‘Muna’ ile kesişiyor.  2009 yılında İsrail askerlerinin taradığı evden kurtulan kız çocuğu ‘Muna’yı  Pınar Balkış oynuyor.
SUZAN GENÇ: GAZZE DE YAŞANANLAR VAHŞET
Başarılı oyuncu Suzan Genç, “Gazze’de yaşananların  bir vahşet. Son dönem Ortadoğu’da yaşanan savaşlar herkes gibi beni de üzüyor.  Dilerim Filistinli çocuklar, Irak ve Suriye’de ki çocuklar, kadınlar, insanlar hiç ölmesin, hep barış olsun” diyerek duygularını paylaştı.
Türkiye’de yıl sonunda vizyona girecek olan film, festival kapsamında 16 Nisan Perşembe günü Beyoğlu Sineması’nda 21.30 seansında izleyiciyle buluşacak.
ÖDÜLE DOYMUYOR
‘Büyük Oyun’ adlı sinema filmiyle Ankara Uluslararası Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivali’nde ‘En İyi Umut Vaad Eden Kadın Oyuncu’ ödülüyle dönen Suzan Genç, aynı filmle Mısır’da İskrenderiye Film  Festivali’nden de ödülle döndü.  ‘Büyük Oyun’ ayrıca Amerika’da Los Angeles ve San Francisco’dan ‘En İyi Film’ ödülüyle döndü. Erden Kıral’ın ‘Yük’ adlı sinema filminde de  rol alan sanatçı ‘Muna’ adlı sinema filmine oldukça güveniyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları - Fantastic Beasts: The Secrts of Dumbledore (2022) Güven Bana (2023) Kod Adı: Venüs - Code Name: Venus (2012) Maskeli Balo - Masquerade (2023) Genç Titanlar Filmi - Teen Titans Go! To the Movies (2018) Halil (2022)

Leave a comment