MUHTEŞEM VE KUDRETLİ OZ (Dijital 3D’de)
OZ THE GREAT AND POWERFUL
DISNEY

Disney’in fantastik macerası, yönetmenliğini Sam Raimi’nin yaptığı Muhteşem ve Kudretli Oz’un kökleri, L. Frank Baum’un “Oz Büyücüsü”ne dayanmaktadır. Oscar Diggs (James Franco) küçük çaplı bir sirk sihirbazı olup  pek de ahlaklı biri değildir. Toz toprak içindeki Kansas’tayken kendini bir anda canlı Oz diyarında bulan Oscar, turnayı gözünden vurduğunu düşünür. Şöhret ve servet kazanması çok kolay olacaktır. Tabii üç cadıyla tanışana dek… Bu üç cadı; Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ve Glinda (Michelle Williams) Oscar’ın; herkesin beklediği o müthiş sihirbaz olduğuna bir türlü ikna olmaz. İstemeden Oz Diyarı’nın ve sakinlerinin büyük sorunlarıyla karşı karşıya kalan Oscar, çok geç olmadan kimin iyi kimin kötü olduğuna karar vermek zorundadır. İllüzyon ve becerikliliğiyle hatta biraz da büyüyle sihrini konuşturan Oscar, kendini büyük Oz Büyücüsü’ne dönüştürmekle kalmaz, daha iyi bir adam hâline de getirir.

Kendi halinde bir  sihirbaz olan Oscar Diggs (James Franco) art arda birçok dolap çevirir ve kendini, bir şekilde muhteşem Büyücü’ye ve hatta daha iyi de bir adama dönüştürmek zorunda kaldığı fantastik Oz Diyarı’nda bulur.

Film hakkında: Disney’in fantastik macerası, yönetmenliğini Sam Raimi’nin yaptığı Muhteşem ve Kudretli Oz’un kökleri, L. Frank Baum’un “Oz Büyücüsü”ne dayanmaktadır. Oscar Diggs (James Franco) küçük çaplı bir sirk sihirbazı olup  pek de ahlaklı biri değildir. Toz toprak içindeki Kansas’tayken kendini bir anda canlı Oz diyarında bulan Oscar, turnayı gözünden vurduğunu düşünür. Şöhret ve servet kazanması çok kolay olacaktır. Tabii üç cadıyla tanışana dek… Bu üç cadı; Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) ve Glinda (Michelle Williams) Oscar’ın; herkesin beklediği o müthiş sihirbaz olduğuna bir türlü ikna olmaz. İstemeden Oz Diyarı’nın ve sakinlerinin büyük sorunlarıyla karşı karşıya kalan Oscar, çok geç olmadan kimin iyi kimin kötü olduğuna karar vermek zorundadır. İllüzyon ve becerikliliğiyle hatta biraz da büyüyle sihrini konuşturan Oscar, kendini büyük Oz Büyücüsü’ne dönüştürmekle kalmaz, daha iyi bir adam hâline de getirir.

Muheteşem ve Kudretli Oz filminin yapımcısı Joe Roth, yazanlar Mitchell Kapner ve David Lindsay-Abaire (son hâli değil). Grant Curtis, Philip Steuer ve Palak Patel filmin sorumlu yapımcıları. Muheteşemve Kudretli Oz, Türkiye’de 8 Mart, 2013 tarihinde gösterime girecek.

Oyuncular: James Franco, Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Zach Braff
Yönetmen: Sam Raimi
Yapımcı: Joe Roth
Sorumlu Yapımcılar: Grant Curtis, Philip Steuer, Palak Patel, Josh Donen
Hikaye:    Mitchell Kapner
Senaryo: Mitchell Kapner ve David Lindsay-Abaire
Tür:     Fantastik Macera
Gösterim Tarihi: 8 Mart, 2013
Süre: 127 dakika

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
7. Gün - The Offering (2016) Hazine Avcısının Maceraları ve Zümrüt Tablet - Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet (2022) Siccîn 2 (2015) San Andreas Fayı - San Andreas (2015) Mandıra Filozofu İstanbul (2015) Sahte Gelin - The Decoy Bride (2012)

Leave a comment