Muhteşem Gatsby
“The Great Gatsby”

Eşşiz bir yaratıcı zekaya sahip yazar/yapımcı/yönetmen Baz Luhrmann’dan F. Scott Fitzgerald’ın The Great Gatsby romanının yeni uyarlanması beyazperdede karşımıza çıkıyor. Leonardo DiCaprio’nun başrolde olduğu filmde, yapımcı kendi görsel yorumunu katarak klasik hikayeyi daha once hiç görülmemiş bir şekilde yorumluyor.

‘The Great Gatsby/Muhteşem Gatsby’ Fitzgerald’ın hikayesindeki gibi yazar olmak isteyen Nick Carraway’in Midwest’ten ayrılıp NewYork’a yerleşmesini anlatıyor. Hikayenin geçtiği 1922 senesi baharı, ahlaki değerlerin çöktüğü, ışıltılı jazz hayat tarzı, kaçakçıların ve yükselen hisse senetlerinin dönemi. Amerikan rüyasının peşinden giden Nick, kuzeni Daisy ve onun soylu çapkın kocası Tom Buchanan sayesinde partici, gizemli milyoner Jay Gatsby’e komşu olur. Nick artık son derece zengin insanların aşk ve entrika ile dolu hayatlarına çekilmiştir. Nick bu hayata şahit oldukça imkansız aşk, bozulamaz hayaller ve trajedilerle dolu bir hikayeyi kaleme alarak günümüzün modern hayatına ayna tutar.

Jay Gatsby rolünde Akademi Ödülü® adayı DiCaprio (“J. Edgar,” “Aviator”) Nick Carraway rolünde Tobey Maguire yer alıyorlar. Oscar® adayı Carey Mulligan  (“An Education”) ve Joel Edgerton, Daisy ve Tom Buchanan rollerinde karşımıza çıkıyorlar. Myrtle ve George Wilson rollerinde; Isla Fisher ve Jason Clarke’i, Jordan Baker rolünde ise Elizabeth Debicki’i görüyoruz. Hintli efsanevi oyuncu Amitabh Bachchan ise Meyer Wolfsheim rölünü canlandırıyor.

Oscar® adayı Luhrmann (“Moulin Rouge/Kırmızı Değirmen”) filmi 3D formatında yönetiyor. Fitzgerald’ın kitabından uyarlanan senaryonun yazarı, yönetmenin sık sık birlikte çalıştığı Craig Pearce. Yapımcı olarak Luhrmann’a Catherine Martin ve Akademi Ödüllü® Douglas Wick (“Gladiator”) ile Lucy Fisher ve Catherine Knapman eşlik ediyorlar. Filmin yönetici yapımcıları ise Akademi Ödüllü® Barrie M. Osborne (“Lord of the Rings – Return of the King), Shawn “JAY Z” Carter ve Bruce Berman.

Iki Akademi Ödüllü® yapımcı ve kostüm tasarımcısı Catherine Martin (“Moulin Rouge!”) hem yapımcılığı hem de kostüm tasarımlarını üstleniyor. Editörler Matt Villa, Jason Ballantine ve Jonathan Redmond. Görüntü yönetmeni Simon Duggan. Filmin müzikleri ise Craig Armstrong ile, filmin aynı zamanda yönetici müzik süpervizörü ve ortak yapımcısı da olan Anton Monsted’e ait.

Warner Bros Pictures, Village Roadshow Pictures, A&E Television, ve Bazmark/Red Wagon Entertainment Production ortaklığıyla bir Baz Luhrmann filmi olan  ‘The Great Gatsby/Muhteşem Gatsby’yi sunar. 10 Mayıs 2013 tarihinden itibaren gösterime girecek olan filmin dağıtımı bir Warner Bros Entertainment şirketi olan Warner Bros Pictures tarafından ve bazı bölgelerde Village Roadshow Pictures tarafından, 3D ve 2D olarak yapılacaktır.

‘The Great Gatsby/Muhteşem Gatsby’ Türkiye’de 17 Mayıs’ta vizyona girecektir.

www.muhtesemgatsbyfilm.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Figüran (2015) Anormal Aktivite 2 - A Haunted House 2 (2014) Mürit - The Lodge (2020) Suç Bende - The Crime is Mine (2023) Neşeli Ayaklar 2 - Happy Feet Two (2012) Minuscule: Kayıp Karıncalar Vadisi - Minuscule: Valley of the Lost Ants (2014)

Leave a comment