“Mİ MİNOR”DE SİZİN DE BİR ROLÜNÜZ VAR;
HANGİSİ SİZ KARAR VERİN!

Sahnelenmeye başladığı günden itibaren gündemden düşmeyen ve sosyal medyada çığır açan “Mi Minör” Refresh The Venue’de tüm hızıyla seyirciyle buluşmaya devam ediyor! Düşüncelerin özgürce söylenebildiği ve seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği oyun, 10 Mart 2013, Pazar günü saat 18:00’de.

“Mi Minör”ün her sahnelenişinde aynı anda birden fazla oyun oynanıyor ve mekana gelen seyirciler Pinima ülkesinde geçen olaylara tanık oluyorlar. Geleneksel tiyatronun çok dışında kalarak ezber bozan “Mi Minör”de; Piyanist (Pınar Öğün) ve arkadaşlarının seyircilerle kurduğu ilişki sayesinde her oyunun içinde yeni bir oyun daha kuruluyor.

Piyanist’in, Ustream’den yaptığı canlı yayın ve atılan tweetler sayesinde dijital dünyada da bir oyun kuruluyor. Hem mekandaki seyircilerin, hem de dijital seyircilerin yaptıkları seçimlerle kendilerine bir rol üstlendikleri “Mi Minör”de; kimi Başkan’ın (Memet Ali Alabora) tarafında yer alarak onu destekliyor, kimi Piyanist ve arkadaşlarının yanında yer alarak Başkan’a karşı çıkıyor. Bazı seyirciler ise yalnızca seyirci olarak kalmayı tercih ediyor.

Kurgusuyla bir tiyatro oyunu içinde hem dijital dünyada, hem de tiyatro salonunda seyirciyi Rol Oynama Oyunları’na (RPG) dahil eden “Mi Minör” dünyada bir ilki gerçekleştiriyor.

Tek Başkan, Mutlak Demokrasi!

Her şeye Başkan’ın karar verdiği demokrasi ile yönetilen Pinima’da geçen “Mi Minör”de; halkının iyiliği için sürekli yeni yasaklar getiren Başkan, tüm kararları tek başına veriyor. Başkan’ın piyanosunun tiz seslerini yasaklamasıyla isyan eden Piyanist ise halkı, Başkan’a karşı gelmeye ikna etmeye çalışıyor.

Meltem Arıkan’ın yazdığı, Memet Ali Alabora’nın yönettiği, müziklerini ise Evrim Demirel’in yaptığı “Mi Minör”de; Pınar Öğün, Memet Ali Alabora, Can Kahraman, Sennur Nogaylar, Fuat Onan ve Cem Coşku Akkaya gibi isimlerin yer aldığı 16 kişilik oyuncu kadrosu performanslarıyla göz dolduruyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Don Juan Öldürmek (2014) Kiki: Lanet-i Cin (2020) Düzenbazlar - The Hustle (2019) İnadıyla Şampiyon (2024) Kü’fa: Cin Kapanı (2015) Model - The Model (2017)

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment