Çekimler tamamlandı, sıra teaser’da! İşte, Mezarcı’nın setinden son kareler…

Osman Şahin’in unutulmaz öyküsünden uyarlanan Mezarcı filminin çekimleri sona erdi. Filmin son çekimleri Fransız Katolik Mezarlığı’nda yapıldı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Talip Karamahmutoğlu’nun üstlendiği, oyuncu kadrosunda ise Emre Altuğ, Nilay Erdönmez, Orhan Aydın, Mustafa Uzunyılmaz, Turan Özdemir, Sadık Gürbüz, Hikmet Karagöz, Adem Yılmaz, Hakan Eksen ve Bülent Çiftçi gibi isimlerin yer aldığı “Mezarcı” filminin çekimleri tamamladı.
Çekimlerinin büyük bir bölümü Muğla ve ilçelerinde gerçekleştirilen Mezarcı’nın son çekimleri İstanbul’daki Fransız Katolik Mezarlığı’nda yapıldı.
Görüntü yönetmenliğini Altın Koza ve Altın Portakal ödüllü Feza Çaldıran’ın yaptığı filmin, kış aylarında vizyona girmesi planlanırken, ilk tanıtım videosu önümüzdeki günlerde sinemaseverlerle buluşacak.
Usta yazar Osman Şahin’in unutulmaz öyküsünden uyarlanan Mezarcı’nın konusu ise şöyle:
Yeni bir hayat kurmak umuduyla işçi olarak gurbete gittiği Almanya’da mezarcılık konusunda ustalaşan Ejder, babasının ölümü üzerine memleketi Dalaman Şerefler Köyü’ne döner. Ejder’in köyündeki yerli ve yabancıların oluşturduğu milyon dolarlık yaşam alanları, Ejder’in mezarcılık konusununda ki birikimlerine yeni ufuklar açar.
Milyon dolarlık evlerde oturan bu insanları, öldükten sonra köy mezarlığına defnetmek fikrine karşı çıkan Ejder, “Aslan yattığı yerden bellidir”  felsefesi ile yola çıkarak, ölecek her varlıklı insana ölümsüzlüğü simgeleyen zeytin ağaçları altında sonsuz bir yaşam vaat eder.
Kişiye özel mezar tasarımları ile cennete giden bu yolda müşterilerine eşlik eden Ejder ve şirketi “Yatay mezarcılık, öldükten sonra bile yanınızda olacak…” sloganı ile işler yolunda giderken, kasabaya sonradan yerleşen Bektaş’ın travmatik hikayesi ile yüzleşir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yıldız Haritası - Maps to the Stars (2015) The Gunman (2015) Geri Sayım (2023) Aşk Geliyorum Demez (2009) Aşk Yemini - The Vow (2012) Sar Başa (2019)

Leave a comment