Ali Levent Üngör’ün yönettiği ve 9 Mart’ta gösterime girecek olan Mevsim Çiçek Açtı’nın çekimleri tamamlandı.Filmin yapımcısı olan Yavuz Bingöl aynı zamanda oyuncu olarak filmde yer alıyor.
Almanya’dan bir kadın hikâyesi…
Ali Levent Üngör’ün ilk uzun metrajlı filmi ‘Mevsim Çiçek Açtı’da Yavuz Bingöl ve Erden Demir ise filmin yapımcısı olarak yer alıyor. Ayrıca Feriha Ecem Çalık, Onur Şan, Mehtap Bayrı,Turgay Tanülkü, Deniz Oral, Mehmet Özgür, Ertuğrul Karakaya, Şule Cengiz, Hüseyin İlker, Yavuz Bingöl, Kerem Alışık rol alıyor. Aralık 2011’de Nürnberg’de çekilen film 9 Mart’ta Türkiye’de gösterime girecek.
Filmde, 50 yıl önce Almanya’ya ekmek davası uğruna yollara düşen emek serüvencilerinin hikâyesi anlatılıyor. Ali Levent Üngör Avrupa’da yaşayan Türkiyelilerin hayallerine kavuşmak uğruna kazandıklarının yanı sıra kaybettikleri değerlerin muhasebesini yapıyor.
Bir kadın hikâyesi olan ‘Mevsim Çiçek Açtı’nın bazı sahneleri İstanbul’da çekildi. Filmin, dağıtımı Medyavizyon tarafından yapılacak.

Konu:
Nazmi, karısı Çiçek ve kızları Mevsim ile Almanya’da yaşamaktadır.Nazmi, karısını sürekli dövmektedir. Devlet, Çiçek ve Mevsim’i himayesi altına alır ve bir kuruma yerleştirir. Çiçek burada tanışıp yakın arkadaş olduğu Esra ile aynı eve taşınmaya karar verirler. Bir gün Asaf’ın taksisine binmeleriyle hayatları farklı bir boyut kazanacaktır.

KÜNYE:
OYUNCULAR:
Feriha Ecem Çalık, Onur Şan, Mehtap Bayrı, Turgay Tanülkü, Deniz Oral, Mehmet Özgür, Ertuğrul Karakaya, Şule Cengiz, Hüseyin İlker, Yavuz Bingöl, Kerem Alışık

YAPIM: YALINAYAK FİLM YAPIM
YAPIMCI: YAVUZ BİNGÖL – ERDEN DEMİR
YÖNETMEN: ALİ LEVENT ÜNGÖR
SENARYO: ALİ LEVENT ÜNGÖR
MÜZİK: FIRAT YÜKSELİR
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: SİNAN GÜNGÖR
UYGULAYICI YAPIMCI: BARKIN HAZNEDAROĞLU
YARDIMCI YÖNETMEN : EMRAH SALTIK
KURGU: HÜSEYİN BİÇE
SANAT YÖNETMENİ: KEREM ARDAHAN
IŞIK: ŞENEL GÜLBUDAK
SAÇ-MAKYAJ: MEHTAP SALTIK
SES: VARLIK GÖKDEMİR
YAPIMEVİ: OKM Film Nürnberg

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629029125211″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sıra Dışı - Freaky (2020) Sert Rüzgârlar - Des Vents Contraires - Headwinds (2012) Katran - The Tragedy (2015) Nocturama (2017) Muna (2016) Terminator 2: Mahşer Günü - Terminator 2: Judgment Day (2017)

Leave a comment