‘Mommo-Kız Kardeşim’ filminin ödüllü yönetmeni Atalay Taşdiken’in yeni filmi ‘MERYEM’ 20 Eylül’de vizyonda…

“Bekleyen Masumdur”…
‘Mommo-Kız Kardeşim’ filminin ödüllü yönetmeni Atalay Taşdiken’in yeni filmi ‘MERYEM’ Çekimleri Konya’nın Akşehir ve Beyşehir ilçelerinde yapılan ‘MERYEM’ in başrollerini; Beni Böyle Sev dizisinin de baş rol oyuncusu Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu ve Mehmet Usta paylaşıyor. Mustafa Uzunyılmaz, İpek Bilgin, Zerrin Sümer, Yeliz Akkaya, Gafur Uzuner ve Serhat Özcan’ın de yer aldığı filmin vizyon tarihi: 20 Eylül 2013.

Filmin müziklerine, yönetmenin ‘Mommo – Kız Kardeşim’ filminden çok etkilenerek talip olan ve “Harry Potter ve Ateş Kadehi” (Harry Potter And The Goblet of Fire), “Bir Gün” (One Day), “Aşkım Benim” (Bel Ami) gibi dünyaca ünlü filmlerde besteci ve aranjör olarak yer alan ‘Youki Yamamato’ yaptı.

Filmin Konusu;
Meryem;  17-18 yaşlarında, güzelliği ile tüm kasabanın ilgisini çeken Meryem’e, aynı kasabada yaşayan ve oğulları İstanbul’da çalışan bir aile talip olur ve ister. 10 gün içerisinde nişan, kına gecesi ve düğün yapılır.
Meryem’in kocası Mustafa, düğünden birkaç gün önce gelmiş ve 6 gün evli kaldıktan sonra “Bir düzen kurar, seni de İstanbul’a alırım” diyerek yaşadığı şehir olan İstanbul’a dönmüştür. Meryem sabırla ve tüm masumiyetiyle beklemeye başlar.
Filmin esas cümlesi “Bekleyen masumdur” bundan sonra devreye girer ve biz de Meryem’i nelerin beklediğini izlemeye başlarız…

SENARİST-YÖNETMEN: ATALAY TAŞDİKEN
YAPIMCI: ATALAY TAŞDİKEN
YAPIM: ATYAPIM
MÜZİK: YOUKİ YAMAMOTO
GÖRÜNTÜ YÖNETMEN: FEZA ÇALDIRAN
YARDIMCI YÖNETMEN: HÜLYA GEZER
SANAT YÖNETMENİ: NURDAN TAVUKÇUOĞLU

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Halef (2018) Ayla: Tek Beden İki Hayat (2010) Kolpaçino (2009) Yabancı / Outlander (2009) AVCI İLK KEHANET (2021) Kız Kardeşim (2009)

Leave a comment