FİLMİNİ KENDİ MEMLEKETİNDE ÇEKTİ, AKRABALARINI OYNATTI!
MEMLEKETİNDE ‘MEMLEKET MESELESİ’Nİ ANLATTI!!!
YÖNETMENİN ‘MEMLEKET MESELESİ’

Başrollerinde Ahmet Uğurlu, Füsun Demirel, Tuna Orhan ve Bora Akkaş’ın yer aldığı, sezonun trajikomik türde öne çıkan filmi ‘Memleket Meselesi’, yönetmen İsa Yıldız’ın memleketi olan Antalya-Gazipaşa’da çekildi.

Daha önce sadece senarist olarak adını duyuran, ‘Acı Hayat’, ‘Gazi’, ‘Cennet Mahallesi’, ‘Reyting Hamdi’ ve daha birçok diziye imzasını atan İsa Yıldız, ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu işinde memleketine vefa borcunu ödedi ve tüm yöre halkını ve akrabalarını filminde oynattı. Yaklaşık 1000 kişiyi bulan yöre halkı ve usta oyuncuların birlikteliği ile ortaya çıkan filmde, okulun öğrenci ve öğretmenleri de ücret almadan oynayarak destek oldular. Filmin bir diğer başrolü olan Akkız adlı keçi de seyircinin aklında kalacak bir oyunculuk sergiledi!

Sineması olmayan yerde film çektiler!
Antalya-Gazipaşa’da  sinema bulunmadığını üzülerek ifade eden İsa Yıldız ‘Sineması olmayan yerde, film çektik. Tüm yöre halkı filmi izlemek için çevre ilçelere gitmek zorunda kalacaklar. Bu durum da filmimiz gibi çok traji komik’ dedi.  3 Aralık 2010’da beyazperdede sinema izleyicisiyle buluşacak olan ‘Memleket Meselesi’, Antalya-Gazipaşa ve İstanbul hattında tamamlandı.

Sefa Tiryaki /ACR Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği filmde, bir kasabada sıradan bir ilkokul öğretmeni olan Adil Hoca’nın uğradığı bir haksızlıktan sonra gururunun incinmesinin ve hakkını aramak için bir adalet mücadelesi başlatmasının hikayesi anlatılmaktadır. Adli mercilerden sonuç alamayınca, hak arama mücadelesini ‘Memleket Meselesi’ haline getiren Adil Hoca’nın (Ahmet Uğurlu) uğraşı aslında onun şahsında herkesin savaşıdır.

YAPIM ŞİRKETİ : ACR YAPIM
YAPIMCI       : SEFA TİRYAKİ
DAĞITIM ŞİRKETİ: UIP
YÖNETMEN      : İSA YILDIZ
GENEL KOOR.   : ÖZDEN TİRYAKİ
SENARYO       : İSA YILDIZ
GÖRÜNTÜ YÖN.  : ALİ  NURİ UTKU
EDİTÖR          : MURAT NAS
SANAT YÖN.    : İBRAHİM KOÇ – ÖMER ELAÇMAZ
MÜZİK         : MEHMET ERDEM – ÖZGÜR AKGÜL
UYGULAYICI YAP: SERHAT YALAMAÇ- SADIK DEVECİ
KOPYA SAYISI  : 120
SÜRE          : 105. DK.
TÜRÜ          : TİRAJİ KOMİK
VİZYON TARİHİ : 31 ARALIK 2010
ÇEKİM YERLERİ :  ANTALYA-GAZİPAŞA, İSTANBUL, ANKARA
OYUNCULAR     : AHMET UĞURLU (ADİL HOCA), FÜSUN DEMİREL (NAZİFE), TUNA ORHAN (HACELİ), KEÇİ (AKKIZ), AHMET KURAL (MUSTAFA), BORA AKKAŞ (DENİZ), BEKİR ÇİÇEKDEMİR (CUMHUR), İŞTAR GÖKSEVEN (ALTIPARMAK), SERHAN TOKSOY (YURDAKUL), EMRE BUDAK (DANA), ZEKİ GÖKSEL YILDIRIM (BELEDİYE BAŞKANI), KAMURAN İNSELEL (LEYLA NİNE), OĞUZ TUNÇ (EMNİYET MÜDÜRÜ), CAN HACIKADİROĞLU ( MUSTİ)
KONUK OYUNCU: UFUK BAYRAKTAR (TERÖRLE MÜCADELE POLİSİ)
ÇOCUK OYUNCULAR: ÇAGRI YILDIZ, ESAT ÖZDEMİR

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tehlikeli Aşk - Kites (2011) Davetsiz Gelen 2 / No Man's Land: The Rise Of Reeker (2009) Müsaadenizle Büyükler (2018) Midnight Special (2016) Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit - Independence Day: Resurgence (2016) The Bye Bye Man (2017)

Leave a comment