Mar filmi galasını 16 Nisan’da Van’da yapıyor…

Van… Depremin yıkıntılarından, küllerinden doğan Anka kuşu misali yeniden doğmaya çalışan şehir…

20 Nisan’da gösterime girecek olan Mar filmi Van’ın yaralarını sarmak için Galasını 16 Nisan pazartesi günü Van’da yapıyor. Van 100. Yıl Üniversitesi’nin katkılarıyla yapılacak olan galanın amacı acı bir deprem felaketiyle sarsılan Van halkına moral vermek ve onları sanatla kucaklayarak güçlendirmek…

Galaya toplumda duyarlılık yaratmak adına sanat ve siyaset dünyasının önemli isimleri de  katılarak destek verecek, Van halkıyla birlikte sineması yıkılan bir şehirde yeniden sinema tutkusu yaratmaya çalışacak.

Birçok festivale katılan ve ödüller kazanan Mar’ın  yönetmeni Caner Erzincan, filmin hikayesinin Van’da geçmesinden dolayı bu topraklara bağlılık hissederek, sorumluluk duygusuyla galayı İstanbul yerine Van’da yapmaya karar verdiklerini belirtti ve “Mar Van için…” dedi.

Film Vanlı depremzedeler için galadan sonraki günlerde ücretsiz olarak gösterilmeye devam edecek…

Konusu: Taşrada yaşayan öksüz iki kardeş ve eli kolu bağlı bir babanın hayata tutunma çabasını ele alıyor. Güven; yağan yağmurla aşkının ilk tohumlarını yüreğine eker. Yılmaz; güneş kızgınlığı kadar aşkın ilk dokunuşları bedeninde derinden hisseder. Hacı Halil ise yüreğindeki ve bedenindeki eksik parçalarla son bir yola çıkmak ister.
Üçü de yalnız ve bu ıssızlığı kapatacak bir sevgi-kadın arayışı içinde. Ama o kadınlara ulaşmak, coğrafyanın engebeli arazisi kadar zor ve meşakkatli, sosyal ve kültürel olarak da bir o kadar imkansız gibidir.  Küçük bir yerde, küçük düşler görmeye çalışan bu insanlar için hayat her an hırçınlaşabilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kıvırcık: Ay Macerası - Blackie & Kanuto: Una Aventura Lunatica – Black to the Moon (2015) 80 Günde Devrialem - Around the World in 80 Days (2023) Elveda İlk Aşk - Goodbye First Love (2012) Bunu Hak Edecek Ne Yaptım? - ¿Qué he hecho yo para merecer esto! (2022) Seans - Seance (2021) İki Dil Bir Bavul (2009)

Leave a comment