Warner Bros Pictures ve Legendary Pictures’ın ortak çalışması olan ‘Man of Steel’ filminde Zack Snyder (“300,” “Watchmen”) yönetmenliğinde, Clark Kent/Superman rolünde Henry Cavill (“Immortals,” TV’s “The Tudors’’) yer alıyor.
Filmde ayrıca üç defa Oscar®’a aday olmuş Amy Adams (“The Fighter”) gazeteci Lois Lane’i, Oscar®  adayı Laurence Fishburne (“What’s Love Got to Do with It”) genel yayın yönetmeni Perry White’ı, Clark Kent’in üvey ailesi Martha ve Jonathan Kent’i Oscar®  adayı Diane Lane (“Unfaithful”) ve Akademi ödüllü® Kevin Costner (“Dances with Wolves”) canlandırıyorlar.
Süper kahramanın Kripton’dan kurtulan düşmanlarından General Zod rolünü Oscar® adayı Michael Shannon (“Revolutionary Road”) ve Zod’un şeytani ortağı Foara’yı ise Antje Traue canlandırıyor. Ayrıca Superman’in Kripton’lu öz annesi Lara Lor-Van’u Ayelet Zurer (“Angels and Demons”) ve öz babası Jor-El’i Akademi ödüllü®  Russell Crowe (“Gladiator”) canlandırıyor.
Filmin diğer oyuncularından General Swanwick rolünde Harry Lennix, Albay Hardy rolünde Christopher Meloni ve Dr. Emil Hamilton rolünde ise Richard Schiff karşımıza çıkıyorlar.
Man of Steel’in yapımcılığını Charles Roven, Christopher Nolan, Emma Thomas ve Deborah Snyder üstlendiler. Senaryosu David S. Goyer tarafından, Goyer ve Nolan hikayesine dayanılarak yazılan filmdeki karakterler DC Comics tarafından yayınlanan çizgi romandan
uyarlandı. Superman, Jerry Siegel ve Joe Shuster tarafından yaratıldı. Thomas Tull, Lloyd Phillips ve Jon Peters ise filmin baş yapımcılığını üstleniyorlar.
Zack Snyder’a kamera arkasında görüntü yönetmeni Amir Mokri (“Transformers: Dark of the Moon”); yapım tasarımcısı Alex McDowell (“Watchmen”); editör David Brenner (“Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”) ile birçok defa Akademi Ödülü® kazamış kostüm tasarımcısı James Acheson (“Restoration,” the “Spider-Man” films) ve kostum tasarımcısı Michael Wilkinson (“The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 and 2,” “Watchmen,” “300”) eşlik ediyorlar. 14 Haziran 2013 tarihinden itibaren vizyona girmesi planlanan filmin dağıtımı, bir Warner Bros Entertainment şirketi olan Warner Bros Pictures tarafından yapılacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Adele’nin Olağanüstü Maceraları - Les Aventures Extraordinaires D’Adele Blanc-Sec (2010) Ölüm Uykusu - Mientras Duermes - Sleep Tight (2012) Nekrüt (2008) Reflection - Akis (2022) Marilyn ile Bir Hafta - My Week With Marilyn (2012) Afacanlar Kampta (2024)

Leave a comment