Sezonun en çok merak uyandıran ve 5 Kasım 2010’da vizyona girecek olan filmi Nev York’ta Beş Minare’nin çekimleri için Amerika’da bulunan Mahsun Kırmızıgül, yeni filminin ana kastını tamamladı ve dünyaca ünlü oyuncu ve yönetmen Danny Glover’i de kadrosuna kattı. Hem komedi hem de drama oyuncusu olarak çok sağlam bir kariyer yapan Danny Glover, filmde Haluk Bilginer’in oynadığı karakterin yakın arkadaşı olarak sinema izleyicisinin karşısına çıkacak. Mahsun Kırmızıgül’ün yeni filmi için Amerikalı üç önemli isim ile anlaşmalar tamamlanırken, yan rollerin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Daha önce Al Pacino, Tom Cruise , John Travolta, Nicholas Cage ile başrol oynayan Gina Gershon ve Terminator 2 ile hafızalara kazınan Robert Patrick ile anlaşma sağlayan Murat Tokat-Boyut Film, bu kez Mahsun Kırmızıgül’ün en çok çalışmak istediği ve filminde mutlaka olmasını istediği Danny Glover ile de anlaşmayı tamamlamış oldu. Ülkemizde daha çok Cehennem Silahı, Testere, Tetikçi, Av, Körlük, Rüya Kızlar, Mor Yıllar, ve son olarak da 2012 adlı sinema filmleriyle bilinen Danny Glover, ilk kez bir Türk yönetmenin filmi için kamera karşısına geçecek. Hem oyuncu hem de yönetmen olarak sayısız ödüle sahip olan Glover, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Geliştirme Programı İyiniyet Elçisi. Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm filmleriyle başarıdan başarıya koşarken, üçüncü filmini bu hafta New York’ta çekmeye başlayacak olan Mahsun Kırmızıgül, tüm ekibini provalar için hazırladı. 150 kişilik Amerikalı ekibin çalışacağı kadroda sendika kuralları gereği sadece üç Türk çalışabiliyor. Amerika’da bulunan ve çekimlerin başlaması için gün sayan Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Engin Altan Düzyatan’a daha sonra Murat Ünalmış, Zafer Ergin, Salih Kalyon, Hüseyin Avni Danyal ve Eşref Kolçak da katılacak.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kung Fu Panda 3 (2016) Antikacı (2015) Dua et Kardeşiz (2018) Adanış Kutsal Kavga (2022) İllegal Hayatlar (2023) Kartal Eddie - Eddie the Eagle (2016)

Leave a comment