Dünyaca ünlü Türk yazar Muzaffer İzgü’nün yazdığı ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz’ isimli tiyatro oyunu Urla-Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği tarafından Edremit Belediyesi’nin katkıları ile ilçede sahnelendi.
Edremit Belediyesi’nin kültür etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Lütfen Kızımla Evlenir misiniz’ adlı tiyatro gösterisi, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde sahnelendi. İzmir’in Urla İlçesine bağlı Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Tiyatro topluluğu tarafından sahnelenen oyun büyük bir beğeni ile karşılandı.
Geçtiğimiz yıl vefat eden ünlü yazar  Muzaffer İzgü’nün kaleme aldığı Eylem Yaman Şen’in yönetmenliğini üstlendiği oyunu Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Yolcu Bilginç,  Ege Tahtacıları Kültür Derneği Edremit Şube Başkanı Erdoğan Kar, Bademler Köyü Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Remzi Yaradan, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi. Oyunun sonunda oyuncu Seyfettin Şen, Bademler Köyü ve tiyatro faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu, Edremit’e yabancı olmadıklarını akrabalarını ziyarete gelmiş gibi hissettiklerini ifade etti. Şen, “Bademler köyünden hemşerimiz Bademler Türkmen Tahtacı Kültürü’nün ve halkının doğal lideri Yolcu Bilginç’e ve bizleri sizlerle buluşturan güzel insan, duayen başkanımız, Edremit Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saka’ya teşekkür ediyorum” dedi.
Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Belediye Başkanı Kamil Saka’nın selamlarını ileterek Bademler Köyü Tiyatro Topluluğuna teşekkür ederek, “Her şey sevgi ile olur diyoruz. Sevgiyle, bilgiyle, birikimleri ile bugün bu güzel oyunu bizlere sunan değerli ekibe teşekkürlerimi sunuyorum. Edremit Belediyesi olarak kültür ve sanata desteğimiz artarak devam edecek” dedi.
Güldürürken düşündüren oyun iki perde olarak sahneye konuldu. Oyunda; eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce 43 yaşındaki hiç evlenmemiş kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz ve umutsuz kızın yaşadıkları sahneye yansıtıldı. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun da, aynı zamanda “evlilik” meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıklar mizahi bir dille gözler önüne seriliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Efsunlu: Kabirden Gelen (2019) Almanya’ya Hoşgeldiniz - Almanya: Willkommen in Deutschland (2011) Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili 2 - The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015) Zirveye Giden Yol - The Ides of March (2011) Çöldeki İzler - Tracks (2014) Şeytanın Oteli 2 - Cold Prey 2 (2009)