LEVENT ÜZÜMCÜ
“46 ANIMALS EDITION”DA
“MAYMUN”A DÖNDÜ!

Özellikle tiyatro oyunlarıyla öne çıkan başarılı oyuncu Levent Üzümcü; usta fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un hayat verdiği fotoğraf kültür dergisi “46”nın “Hayvanlar Özel Sayısı”nda maymun oldu! Her şeyin, kendini sevmekle başladığını, hayvan sevgisinin ancak bundan sonra gelebileceğini belirten Üzümcü; “Atan bir kalbe işkence ve şiddet uyguluyorsan zaten söze ne hacet!” diyor.

Evrim sürecini, insanlaşmak için bir çaba olarak gören ancak insanların artık vahşi ve yırtıcı olmasını “ironik” olarak değerlendiren İzmir doğumlu sevilen oyuncu; “Geldiğim yerde insanlar evlerinin kapılarını açık bırakırdı. Ama şimdi kümesteki hayvanlara bile tecavüz eden insan postları var.” diyerek tepkisini gösteriyor.

“İnsanoğlunun geldiği son nokta mezbahalar. Medeniyet işte bu! Et yemeyelim demiyorum, bunu söylemem, söyleyemem. Ben de et yemeği seviyorum ama biz hayvanlarla eziyetleri konuşurken bir Kurban Bayramımız var. Dünyada eziyet çekerek öldürülen hayvan sayısı ile yenmek için kesilen hayvan sayısı arasında fark var mı? Kedi, köpeğin eti yenmediği için, eti yenenlerin öldürülmesi meşru mu?” Üzümcü, bu durumu özetleyen trajik tespiti ise “Hayvan Çiftliği” isimli tiyatro oyunundan aktarıyor: “Bütün hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşit.”

İnsanın, aslında “düşünen hayvan” olmadığını çünkü düşüncenin nasıl kullanıldığının önemli olduğunun altını çizen Levent Üzümcü sözlerini; “Düşünce, dakikada ne kadar insan öldürebileceğini kurguluyorsa..! Nasıl düşünürsün! Oğlum bana şöyle sorardı küçükken ‘Kötüler niye var?’ Yanıtı onu kandırmak için verirdim hep; ‘İyilerin kıymeti anlaşılsın’ diye. Buna kim inanıyor ki? … Ben doğalına saygılıyım hayvanların. Zaten kendini sevmekle başlar her şey, sonra hayvanları seversin. Atan bir kalbe işkence ve şiddet uyguluyorsan zaten söze ne hacet!” diye sürdürüyor.

“Bozuk düzende sağlam çark olmaz.” diyen Levent Üzümcü sözlerine; “Ben bana yalan söylenmesini sevmem, ben de yalan söyleyemem. Ama bize yıllarca yalan söylediler, yaşanmamış bir tarihi bildik. Bizi sisteme göre yetiştirdiler, ‘Çağdaşlık bu’ dediler. Ne ekersen onu biçersin; toplum aidiyetsiz, sahte aidiyetleri var. Fanatikleşmeler bunlar… Benim siyasetim, bildiğimdir; yönü, dini, ırkı yok…” devam ediyor.

Levent Üzümcü’nün özel sohbetinin devamı; Mehmet Turgut’un fotoğraflarıyla “46 Hayvanlar Özel Sayısı”nda…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Karanlık Madde Film (2022) Kanunun Kuvveti - La French (2015) Yaz - Leto (2018) Korkuluk -  Scarecrows (2018) Canavarlar Firarda - Goosebumps (2015)

Leave a comment