KUTLUĞ ATAMAN’IN
“ANIMATED WORDS” ADLI
VİDEO ÇALIŞMASI
6 ŞUBAT – 3 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA
HONG KONG’DA SERGİLENİYOR!

Uluslararası sanatçı Kutluğ Ataman’ın, İslam geleneğinden esinlenerek yarattığı “Animated Words” adlı video çalışması, Asia Society Hong Kong Center’da açılan “LOVE Long: Robert Indiana and Asia” adlı sergideki eserler arasında! Kelimeler ve imgeleri arasındaki nüansları inceleyen eserlerin yer aldığı sergi, 6 Şubat – 3 Haziran 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kutluğ Ataman “Animated Words” adlı video çalışmasında; sanatçıların bir imgeyi, yazılı bir metin veya cümle içinde özenle gizlediği İslam geleneğinden esinleniyor. Kelimelerin, bir eksen üzerinde hareket ettiği ve hareket ettikçe başka imgelere dönüştüğü eserde; kelimenin anlamı yalnızca kelime ile imgesi kavuştuğunda, anlık olarak görülebiliyor.

“LOVE Long: Robert Indiana and Asia” sergisinde; 1928 doğumlu efsanevi Amerikalı pop art sanatçısı Robert Indiana’nın unutulmaz eserlerinden bir seçki ile birlikte, farklı nesillerden toplamda sekiz Asyalı sanatçı ve kolektifin çalışmaları sergileniyor. Yardımcı küratörlüğünü Kaitlin Chan’in üstlendiği, Dr. Miwako Tezuka’nın misafir küratör olarak katıldığı sergide, Kutluğ Ataman ile birlikte Candy Factory, Young-Hae Chang Heavy Industries, Chim↑Pom, He An, Hung Keung, Charwei Tsai ve Xu Bing adlı sanatçı ve kolektiflerin eserleri yer alıyor.

Dilin, çokdilli ve çokkültürlü bu eserler üzerinden incelendiği ve sorgulandığı “LOVE Long: Robert Indiana and Asia” sergisi; sanatın, insanın temel arzularını ifade etmek ve iletişim kurmak üzerine inşa edilmiş evrensel bir dil olduğunu ortaya koyuyor.

Daha önce New York’ta Lehmann Maupin adlı sanat galerisinde ve The Museum of Modern Art’ta, Sidney’de ise Sherman Galleries’te sergilenen “Animated Words”, Türkiye’de 2007 yılında Santral İstanbul’da sergilendi.

Kutluğ Ataman’ın “Animated Words” adlı eserinin yer aldığı “LOVE Long: Robert Indiana and Asia” sergisi, 6 Şubat – 3 Haziran 2018 tarihleri arasında Asia Society Hong Kong Center’da ziyaret edilebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Uzun Kabus - Slender Man (2018) Süper Mario Kardeşler Filmi (2023) KEHANET - Ayasofya (2022) Demon: Azab-ül Kem (2024) Kanıma Gir - Let Me In (2011) Barbie ve Sihirli Dünyası - Barbie and the Secret Door (2014)